FOI Suvremeni programi obrazuju stručnjake kojih danas najviše nedostaje

Varaždinske vijesti | 1.10.2022. u 20:40h | Objavljeno u Sponzorirano

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu je raspisao natječaj za upis studenata na poslijediplomske sveučilišne studije – doktorski i tri specijalistička, među kojima su neki sasvim novi i usklađeni s današnjim tržištem rada

POSLIJEDIPLOMSKI SPECIJALISTIČKI STUDIJI:

UPRAVLJANJE SIGURNOŠĆU I REVIZIJA INFORMACIJSKIH SUSTAVA

Ovaj poslijediplomski specijalistički studij namijenjen je širokom krugu potencijalnih polaznika: inženjerima i specijalistima koji u praksi projektiraju i realiziraju sustave sigurnosti, revizorima informacijskih sustava, članovima uprava nadležnim za sigurnost, članovima uprava nadležnim za interne revizije, direktorima i rukovoditeljima sektora informatike, voditeljima ureda za reviziju, voditeljima sektora za sigurnost i drugim sličnim profilima.

Studij je usklađen s nizom međunarodnih stručnih kompetencija, poput ISACA, GIAC, ECCOUNCIL i IAPP. U program studija integriran je cjelokupni pripremni tečaj za polaganje vodećih svjetskih stručnih certifikata iz ovog područja poput CISSP-a. Nakon završenog studija dobiva se akademski naziv sveučilišni/a specijalist/ica upravljanja sigurnošću i revizijom informacijskih sustava, univ.spec.inf.

MENADŽMENT POSLOVNIH SUSTAVA

Cjeloživotno obrazovanje je nužan uvjet za uspješan razvoj karijere suvremenih menadžera i rukovoditelja. Stoga, studij je namijenjen svima koji žele steći nova znanja iz područja vođenja i upravljanja suvremenim poslovnim sustavima, bez obzira na to djeluju li u privatnom ili javnom sektoru. Menadžerima u velikim sustavima, kao i poduzetnicima u malim i srednjim poduzećima, studij će omogućiti unapređenje svakodnevnog praktičnog djelovanja. Nakon završenog studija dobiva se akademski naziv sveučilišni/a specijalist/ica menadžmenta poslovnih sustava.

E-UČENJE U OBRAZOVANJU I POSLOVANJU

Najnoviji studij FOI-ja osmišljen je kao rezultat interdisciplinarnog istraživanja i praktične primjene znanja potrebnih specijalistima za istraživanje, planiranje, uvođenje, primjenu, savjetovanje i analizu primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u različitim oblicima obrazovanja odnosno e-učenju. Studij omogućuje polazniku bolje izglede za zapošljavanje, napredovanje te za podizanje kvalitete rada nastavnika u obrazovnom sustavu primjenom IKT pa do realizacije inicijativa u privatnom sektoru u području neformalnog i informalnog obrazovanja. Nakon završenog studija dobiva se akademski naziv sveučilišni specijalist/sveučilišna specijalistica e-učenja.

POSLIJEDIPLOMSKI DOKTORSKI STUDIJ INFORMACIJSKE ZNANOSTI

Na poslijediplomskom doktorskom studiju iz područja društvenih znanosti iz znanstvenog polja informacijskih i komunikacijskih znanosti student se upoznaje sa suvremenim istraživanjima i najnovijim dosezima u domeni informacijskih znanosti kao i interdisciplinarnim istraživanjima vezanim uz informacijske znanosti. Završetkom studija studenti stječu akademski naziv doktor znanosti (dr.sc.).

PEDAGOŠKO- PSIHOLOŠKO- DIDAKTIČKO-METODIČKO OBRAZOVANJE (PPDMO)

Program pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičkog obrazovanja (PPDMO) namijenjen je osobama koje žele biti nastavnici informatike u osnovnoj i srednjoj školi te nastavnici onih predmeta za koje ne postoje studijski programi nastavničkog usmjerenja (primjerice ekonomija, pravo, veterina, arhitektura, građevina, elektrotehnika i sl.). S obzirom da se radi o programu izvanrednog studija nastava se organizira uglavnom petkom poslije podne i subotom kako bi polaznici svoje pohađanje mogli uskladiti sa ostalim obavezama.

Upisi na sve poslijediplomske studije i programe obrazovanja su u tijeku, a više informacija dostupno je na www.foi.unizg.hr.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci