AGRA sajam 2013. godine Foto: Sejem AGRA/FB

AGRA – na sajmu u Gornjoj Radgoni izlagači iz 30 zemalja

Sponzorirani članak | 7.8.2016. u 12:04h | Objavljeno u Sponzorirano

Ovogodišnja AGRA u Gornjoj Radgoni, na dodiru Slovenije s Hrvatskom, Austrijom i Madžarskom, od 20. do 25. kolovoza predstavlja 1.798 izlagača iz 30 zemalja na izlagačkom prostoru veličine 70.800 m². AGRA posebnu pozornost posvećuje Međunarodnoj godini mahunarki.

Država partner je Madžarska, a predstavit će se i Bjelorusija, Poljska, Zagrebačka županija i Županijska komora Sisak iz Hrvatske te Srbija s Autonomnom pokrajinom Vojvodinom.

Mehanizacija i izložbe životinja

AGRA će predstaviti u svijetu najprepoznatljivije robne marke poljoprivredne mehanizacije, sve ono što je potrebno za proizvodnju zdrave hrane na način koji nije štetan za okoliš te vrhunske prehrambene proizvode, hranu i vino iz Slovenije. Na izložbenim prostorima, kao i u pripremi stručnih događanja i prezentacija, sudjeluju najistaknutije gospodarske i stručne institucije.

Prikazat će se ekološka proizvodnja hrane, gospodarenje šumama i drvom, poljoprivredna mehanizacija za siguran i prihvatljiv rad, a organizirat će se i izložba životinja u stajama, kao i u manježi, s pratećim stručnim događanjima. Izlagat će se slovenske autohtone životinjske pasmine; goveda, konji, svinje, stoka sitnog zuba, pčelarstvo, male životinje i ribe u ribnjaku.

Permakultura i sajamska njiva

Za sve posjetitelje koji se poljoprivredom bave profesionalno ili iz hobija, namijenjene su izložbe na glavnom sajamskom vrtu, permakulturnom vrtu, kao i na sajamskoj njivi, gdje će osim sadnica biti moguće vidjeti vrtne trave, jestiv kukuruz, industrijsku konoplju te začinsko i aromatično bilje.

Oaza zelene poslovne mogućnosti prikazat će nasad hmelja, slovenskog izbora sadnica vinove loze, stare vrste jablana, kao i šumske nasade i nasade za parkove. AGRA-u prate značajna stručna savjetovanja, društveni susreti, tržnice, degustacije, natjecanja i zabavna događanja. Bienalno se održava i 20. međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakiranja i logistike INPAK.

Sudionici iz Hrvatske

Na sajmu AGRA predstavljaju se Zagrebačka županija i Županijska komora Sisak iz Hrvatske. Dan Zagrebačke županije bit će u ponedjeljak 22. kolovoza. U 10 sati u dvorani 4 bit će predstavljeni projekti i proizvodi Zagrebačke županije za Europu. U 13 sati u Vinskom hramu slijedi degustacija pjenušavih vina Zagrebačke županije, koju će voditi vinska kraljica Zagrebačke županije.

Također, na sajmu će biti mnogi značajni izlagači iz Hrvatske, a brojni hrvatski sudionici na međunarodnim ocjenjivanja mesa i mesnih proizvoda, mlijeka i mliječnih proizvoda i ocjenjivanju Vina Slovenije Gornja Radgona 2016. nagrađeni su najvišim priznanjima.

Detaljne informacije pronađite na stranici: www.pomurski-sejem.si