DONJI KUĆAN U dvorištu vrtića radnici Parkova zasadili stabla i voćke, djeca će učiti o voćarstvu! Foto: Ilustracija/Parkovi

DONJI KUĆAN U dvorištu vrtića radnici Parkova zasadili stabla i voćke, djeca će učiti o voćarstvu!

VV | 12.5.2021. u 16:01h | Objavljeno u Društvo

Gradska tvrtka Parkovi u dvorištu dječjeg vrtića u Donjem Kućanu posadila je nova stabla, voćke, travu i hortikulturno će urediti okoliš.

Direktor Parkova Alen Runac, uz saborskog zastupnika Damira Habijana obišao je dvorišni prostor vrtića te iskazao zadovoljstvo da će vrtićarci iz ovog prigradskog naselja imati što ljepši okoliš i puno zelenila.

- Dječji vrtić Donji Kućan je novi, prekrasno uređeni vrtić i djeca sigurno vole boraviti u njemu, ali jednako tako je bitno da im prostor za igru na otvorenom bude primjerno uređen kako bi što više vremena proveli na zraku. Posadili smo im voćke da mogu učiti o voćarstvu, vrtlarenju, o tome kako sadimo i dobivamo plodove, kako se voćke pravilno beru, o zdravom načinu života - rekao je Runac.

IMG_20210512_115351.jpg

Saborski zastupnik Damir Habijan odazvao se pozivu Dječjeg vrtića Donji Kućan da pomogne dogovoriti projekt uređenja vrta i voćnjaka koji bi poslužio u edukativne svrhe gdje bi djeca sama za potrebe vrtića uzgajala voće te je to učinjeno u suradnji s gradskom tvrtkom Parkovi.

- Ovaj vrtić primjer je uspješne suradnje i uspješno uspostavljene vertikale vlasti. Pokrenuli smo postupak alociranja sredstava te je EU sufinancirala izgradnju vrtića putem Ministarstva poljoprivrede u iznosu od 85%. U mandatu ove Vlade najviše dosad uloženo je u izgradnju kapaciteta za predškolski uzrast. No, nisu bitni samo zidovi, bitno je i usaditi djeci temelje iz kojih će izrasti u zdrave, uspješne ljude. Zato ovu priču s vrtićem zaokružujemo uređenjem okoliša vrtića, sadnjom stabala i voćki čime će djeca i učiti o prirodi, o važnosti čuvanja okoliša, o brizi za zdravu prehranu, o svim onim vrijednostima koje su učile nas naše bake, a danas djeca uz ekrane i digitalni svijet zaboravljaju ili ne znaju, poput kopanja, sadnje, pa i samog boravka na svježem zraku. Zahvaljujem gradskoj tvrtki Parkovi i direktoru Alenu Runcu na odlično odrađenom poslu i vjerujem da ću već iduće godine posjetiti ovo mjesto da prisustvujem branju prvih plodova voćaka - rekao je Habijan.

Označeno u