Završena sapunica: Varaždinske Toplice iz trećeg pokušaja završili 31. sjednicu

VV | 4.2.2021. u 09:30h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što se već dva puta prekidala 31. sjednica Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica nakon što su otišli vijećnici zbog čega nije bilo kvoruma, treći pokušaj je konačno bio uspješan. Iz dnevnog reda originalne sjednice 21. prosinac su preostale dvije točke, dva upita tj. zaključci na dva podneska o Dragutinu Bedekoviću i Željki Sakač.

Gradski vijećnici Varaždinskih Toplica, na nastavku sjednice održane u srijedu, pojasnili su i ukazali vijećniku Narodne stranke - Reformisti Željku Bedekoviću na greške koje je napravio kada je u svom zahtjevu tražio da se na dnevni red Gradskog vijeća uvrste točke koje nisu u djelokrugu rada Gradskog vijeća.

Osim toga, Bedeković se prilikom sastavljanja zahtjeva za stavljanjem točaka na dnevni red pozvao na krive članke Statuta Grada Varaždinske Toplice čime je njegov zahtjev pogrešan odnosno pravno neutemeljen. No, bez obzira na sve rasprava se održala, a uslijedili su istupi vijećnika raznih stranaka u kojima je Bedeković upozoren na sve te činjenice.

Tako je vijećnica Ljubica Nofta (HDZ) poručila Bedekoviću da niti njegov zahtjev niti njegovo izlaganje nije u skladu s dnevnim redom. Draženko Pokos (HSLS) je istaknuo da Reformisti nemaju kvalitetne prijedloge, već idu s temama o kojima se nema podloge raspravljati. Upozorio ga je da Gradsko vijeće nije mjesto gdje se raspravlja o ovome nego da, ako želi, sačuva takve stvari za kampanju.

Predsjednik Gradskog vijeća Franjo Prstec također je u dijelu svog istupa rekao da se ova točka nikada nije trebala naći na dnevnom redu jer su to stvari koje se rješavaju kroz djelokrug rada Grada Varaždinske Toplice te je poručio vijećnicima da ponekad treba stati na loptu. U sličnom tonu govorili su i Borislav Antolković (HDZ) te Stjepan Denžić (HSLS) koji je naglasio da unatoč svemu kroz raspravu javnosti treba ukazati na sve činjenice. Denžić je ujedno pojasnio da su vijećnici HSLS-a i HDZ-a prije desetak dana napustili sjednicu jer je predsjednik vijeća Prstec odlučio da se održi Aktualni sat, što je u suprotnosti s pravilnikom o radu Gradskog vijeća, s obzirom na to da se radilo o nastavku, a ne početku nove sjednice. Predsjednik ovoga puta nije napravio tu grešku na čemu mu se vijećnik Denžić zahvalio.

A ono o čemu su vijećnici na traženje Bedekovića raspravljali je podnesak Dragutina Bedekovića koji traži isplatu sredstava jer, kako tvrdi, dječje igralište u Hrastovcu dijelom je izgrađeno na njegovoj parceli. Kako je pojašnjeno na sjednici, on je za tu parcelu dobio isplatu Hrvatskih autocesta prilikom otkupa zemljišta za gradnju obilaznice. Drugim riječima Bedeković odavno nije vlasnik te parcele.

Također, na traženje vijećnika Bedekovića raspravljalo se i o podnesku bivše pročelnice Željke Sakač koja je u sudskom sporu s Gradom. Naime, ona je za vrijeme kada je gradonačelnica bila Goranka Štefanić dobila dvije negativne ocjene za svoj rad te otkaz nakon toga. Uslijedio je sudski spor koji još traje. U Gradu ističu da je upravo pravosuđe to koje treba donijeti konačnu odluku u tom slučaju.

Nenad Posavec (HSLS) kazao je da se ovdje radi o sudskom sporu i da je bivša pročelnica Željka Sakač bila politički projekt HNS-a što su tada podržavali i današnji Reformisti koji su u to vrijeme bili članovi tog istog HNS-a. Zaključio je da svakako treba pustiti da sudstvo donese konačnu riječ u tom slučaju.

U konačnici, sa četiri glasa za, šest protiv i jednim suzdržanim glasom, većina vijećnika nisu prihvatili oba podneska Željka Bedekovića.