Varaždinska županija ima najnižu nezaposlenost, dva puta nižu od hrvatskog prosjeka i nižu od europskog

vv/reformisti | 3.5.2019. u 06:54h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Predsjednik Narodne stranke - Reformisti i nositelj liste za EU Parlament Radimir Čačić posjetio je u četvrtak Zonu Sjever u pratnji kandidata iz Varaždinske županije Natalije Martinčević i Tomislava Paljaka te kandidata iz Međimurske županije Ervina Vičevića.

- Varaždinska županija ima najnižu nezaposlenost u Republici Hrvatskoj, dva puta nižu od hrvatskog prosjeka i nižu od europskog prosjeka. Jedan od razloga je što smo realizirali ukupno toliko radnih mjesta europskim novcem koliko cijela Hrvatska zajedno. Istovremeno, Varaždinska županija je daleko najveći neto izvoznik u Hrvatskoj, na 10 milijardi izvoza 2,5 milijarde smo u suficitu. To nitko u Hrvatskoj do sada nije realizirao. - naglasio je Čačić.

Podsjetimo, Zona Sjever tada nazvana Slobodna zona Varaždin, osnovana je 2002. godine od strane Varaždinske županije, Grada Varaždina, Općine Trnovec Bartolovečki te komunalnih tvrtki Varkom i Termoplin odlukom tadašnjeg ministra za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimira Čačića. Otkupljeno je ukupno cca 400 parcela od više od 900 vlasnika te je to najveća proizvodna zona u Republici Hrvatskoj s preko 15.000 metara kvadratnih. Većina korisnika u Zoni Sjever orijentirana je na tržište EU, a u navedenoj zoni zaposleno je preko 5% ukupno zaposlenih u Varaždinskoj županiji.

Ukazao je i da je Varaždinska županija, zahvaljujući zakonskim rješenjima za poticanje zapošljavanja, imala najveći broj otvorenih radnih mjesta temeljim tih rješenja u razdoblju od 2013. do 2017. godine

eu_potpore_1.jpg