Uoči dolaska u Varaždin, Bernardić opleo po HDZ-u i Hrebaku, koji mu je žestoko uzvratio

| 17.5.2020. u 07:04h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić danas će obići III. izbornu jedinicu, priopćili su iz SDP-a, dodajući da se njegov dolazak u Varaždinsku županiju, odnosno Varaždin očekuje oko 13 sati da će posjetiti MO Banfica, a zatim OPG Darka Šipeka u Novoj Vesi Petrijanečkoj.

Uoči obilaska najsjevernije izborne jedinice, Bernardić je boravio u II. Izbornoj jedinici, odnosno u Bjelovaru. Tu se SDP-u i njegovoj Restart koaliciji pridružila Nezavisna lista Damira Bajsa, bjelovarsko-bilogorskog župana.

-Hrvatsku ćemo po treći put čupati iz gliba korupcije, koji joj je priuštio HDZ. Protiv korupcije ćemo se boriti svim sredstvima, mijenjajući zakone, postrožujući kazne, ali i reformirajući pravosuđe. Naše ime je naš program, kompletan restart Hrvatske. Mi znamo da možemo bolje, znamo da Hrvatska može bolje. Pozivam građane naše zemlje da izađu na izbore i da kažu NE lopovluku kojeg smo gledali zadnje četiri godine, rekao je u Bjelovaru Bernardić, uz kojeg je bio i Krešo Beljak, čelnik HSS-a.

Restart koalicija, kako je dodao, pregovara s još nekima, kao što su bivši HNS-ovci te međimurski župan Matija Posavec. Na upit je li na popisu i HSLS, odnosno bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, Bernardić je rekao da je HSLS čvrsti partner HDZ-u.

-Dakle, Hrebak jednako HDZ. S obzirom na određene afere koje su se dogodile u Bjelovaru, mislim da se potvrđuje njihovo sistemsko pravilo. A to je da je, kad god je u pitanju HDZ, u ovom slučaju Hrebak, tada je i u pitanju i korupcija - ustvrdio je Bernardić, koji nije objasnio o kakvim je aferama riječ.

Nakon ovog istupa, reagirao je Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik i predsjednik HSLS-a.

- Bernardić je ponovno zablistao s novom izjavom "uličarske retorike" gdje me indirektno optužio da sam kriminalac i lopov jer koga podržava HDZ, taj ne može biti ništa drugo. Iako nije baš pristojno javno vrijeđati domaćina grada u koji si došao, pogotovo ako si došao u najtransparentniji grad u državi, SDP se očito odlučio da ova kampanja ide u smjeru “što više blata, to bolje”. Nažalost, očekivao sam više od „navodnog“ kandidata za premijera Davora Bernardića. Dragi Davore, moja poruka ti je da prvo vratiš pare, onih 260 000 kuna koje nisi smio primiti, pa će lijepljenje etiketa tko je korumpiran, a tko je lopov, možda izgledati uvjerljivije kad izađe iz tvojih usta. Svjestan sam da je kampanja krenula i da me napadate u zadnje vrijeme zbog podrške koju imam u II. izbornoj jedinici, a pogotovo u Bjelovaru. Očito je i vidljivo da sam vam zbog toga "trn u oku", ali mene zanima da se uvede transparentnost i da građani znaju kako se troši svaka kuna iz proračuna. Neće vam uspjeti da me ubacite u vaše blato te da se skupa s vama valjam u njemu, poručio je Hrebak, koji je pozvao Bernardića da „posjetiti svoj novoutemeljeni ogranak svježe zaposlenih SDP-ovih uhljeba u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zvanoj uhljebistan“, a medije da pogledaju nedavno objavljeni nalaz Državne revizije za "transparentnu" Bjelovarsko - bilogorsku županiju".