U 3. izbornoj jednici, HDZ-u najviše donacija iz Krapinsko-zagorske županije Foto: VV arhiva

U 3. izbornoj jednici, HDZ-u najviše donacija iz Krapinsko-zagorske županije

| 6.9.2016. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska demokratska zajednica objavila je izvješće o prikupljenim donacijama za predizbornu kampanju koja je u tijeku, a ukupno je od donatora prikupljeno 2,6 milijuna kuna

Prema brojkama za 3. izbornu jedinicu, koju čine Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županije, najviše donacija je u središnjicu poslano iz Krapinsko-zagorske županije.

Sveukupno je od donatora iz 3. izborne jedinice prikupljeno 313 tisuća kuna. Iz Krapinsko-zagorske županije prikupljeno je 160 tisuća kuna, a HDZ-u je donirao i sam nositelj liste za 3. izbornu jedinicu Žarko Tušek, iznos od 30 tisuća kuna.

Donatori iz Varaždinske županije za HDZ su prikupili 93 tisuće kuna. Najviše je donirala tvrtka GEOBIM iz Beletinca, iznos od 50 tisuća kuna. Tvrtka Stočar iz Varaždina donirala je 30 tisuća kuna. Radi se tvrtki kćeri Veterinarske stanice Varaždin kojoj je većinski vlasnik HDZ-ovac Josip Križanić, ujedno i četvrti na listi HDZ-a za 3. izbornu jedinicu.

HDZ-u je iznos od 10 tisuća kuna donirala i tvrtka KIRCEK iz Ljubešćice, kojoj je vlasnik i direktor Dragutin Gotić, 12. na listi HDZ-a za 3. izbornu jedinicu. Donatori su i Alojz Markač iz Hrašćice, koji je stranci donirao tisuću kuna i načelnik općine Vidovec Bruno Hranić koji je kao privatna osoba donirao dvije tisuće kuna.

Što se tiče Međimurske županije, simpatizeri HDZ-a donirali su ukupno 60 tisuća kuna. Najviše je donirala tvrtka Đurkin, 30 tisuća kuna, zatim tvrtka BAT, koje je donirala 20 tisuća kuna i tvrtka Bernarda s donacijom od 10 tisuća kuna.

Prema izvješću, koje je privremeno, dosad je HDZ na kampanju potrošio oko 2,9 milijuna kuna. Za izbore prošle godine na kampanju je HDZ, odnosno tada Domoljubna koalicija, potrošila 15,5 milijuna kuna.