Sonja Ružić Cvrtnjak aktualna pročelnica općinskog Jedinstvenog upravnog odjela, u lokalnoj samoupravi kao administrativna podrška djeluje od 1993. godine Foto: SDP

Sonja Ružić Cvrtnjak kandidatkinja SDP-a, HSS-a i HSU-a za načelnicu Trnovca B.

Varaždinske vijesti | 19.12.2020. u 13:24h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Trnovcu je danas potpisan koalicijski sporazuma SDP-a, HSS-a i HSU-a za predstojeće lokalne izbore. Kandidatkinja za načelnicu Općine Trnovec Bartolovečki bit će Sonja Ružić Cvrtnjak. Ružić Cvrtnjak, aktualna pročelnica općinskog Jedinstvenog upravnog odjela, u lokalnoj samoupravi kao administrativna podrška djeluje od 1993. godine.

– Realizacija projekata ovisi isključivo o odluci nositelja izvršne vlasti odnosno općinskog načelnika. Gledajući unatrag kroz godine, bilo je predloženo niz projekata za koje su se proračunska sredstva osigurala, ali nije bilo izvršenja. Dokazavši se svojim radom, smatram da ću ih realizirati uz podršku i suradnju stranačkih kolega i koalicijskih partnera uvažavajući njihovo mišljenje i prijedloge – rekla je kandidatkinja za načelnicu.

Koalicijski su sporazum potpisali predsjednik OO SDP-a Mario Milak i predsjednik OO HSS-a Božidar Tuđan, dok će HSU sporazum potpisati naknadno, a na potpisivanju je bio predsjednik OO HSU-u Vjekoslav Višnjić.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo imati tako kvalitetnu osobu s višegodišnjim iskustvom u lokalnoj samoupravi, koja je spremna preuzeti odgovornost obnašanja dužnosti načelnice općine i podići općinu na razinu koju zaslužuje – izjavio je Milak.

Tuđan je zahvalio SDP-u općine Trnovec Bartolovečki što je ljude koji predstavljaju HSS prepoznao kao pouzdane, poštene i odgovorne partnere, što su svojim dosadašnjim radom i dokazali.

Višnjić je istaknuo da na lokalne izbore idu u koaliciji s SDP-om i HSS-om zbog bliskosti programa, sa željom da se program realizira na dobrobit umirovljenika i ostalih građana.

Na potpisivanju sporazuma i predstavljanju kandidatkinje za načelnicu bila je predsjednica Županijske organizacije SDP-a i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

- Okupili smo se ne kao stranke koalicije, nego kao ljudi koji ćemo izaći na lokalne izbore predvođeni onima koji znaju što je lokalnim sredinama najvažnije, a to je ugodniji, kvalitetniji i bolji život građana. Mario Milak općinsku organizaciju vodi već niz godina na način da uključuje i mlade i žene koji čine kvalitetu. Sonja će svojim iskustvom kao žena znati prepoznati potrebe građana, a to je prije svega izgradnja dječjeg vrtića potrebnog općini koja nema nezaposlenih i koja ženama mora pružiti servise potrebne za puni obiteljski ili samostalan život. Bitno je da SDP kroz osobe koje predstavlja nudi one projekte i programe koji su važni za ljude – kazala je Antolić Vupora.

U Trnovcu je bio i koordinator SDP-a za sjeverozapadnu Hrvatsku Marko Vešligaj.

- Vjerujem da će gospođa Sonja sa svojim timom na čelu i s predsjednikom općinske organizacije i Županijskom organizacijom Varaždinske županije uspjeti dobiti povjerenje građana i nakon toga prionuti poslu za ovu općinu, koja je jedna od predvodnica ovdje u Varaždinskoj županiji, te je dići na još jednu višu razinu jer građani koji ovdje žive zasigurno to zaslužuju. Puno očekujemo ovdje na sjeveru u Varaždinskoj županiji, ali i u ostalim županijama - Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj, Koprivničkoj. Ovo je ipak kraj koji je sklon ljevici i siguran sam da će se to pokazati na izborima – istaknuo je Vešligaj.

Potpisivanju koalicijskog sporazuma prisustvovali su i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, potpredsjednica Županijske organizacije HSS-a Sandra Golub, te kandidat SDP-a za načelnika u Općini Maruševec Mario Klapša i kandidat SDP-a za načelnika u Općini Cestica Žarko Rodeš.