Reformisti: Građani oduševljeni županijskim projektima, ali i ogorčeni podizanjem cijena gradske vlasti Foto: NS - Reformisti

Reformisti: Građani oduševljeni županijskim projektima, ali i ogorčeni podizanjem cijena gradske vlasti

Varaždinske vijesti | 16.12.2018. u 10:39h | Objavljeno u Aktualno

U tjednu koji je iza nas varaždinski Reformisti su održali radne sastanke po mjesnim ograncima. Kako je priopćeno iz GO Varaždin, potpredsjednica Reformista i predsjednica Gradske organizacije Varaždin Natalija Martinčević članove, simpatizere i građane upoznala je s aktualnom političkom situacijom na državnoj, županijskoj i gradskoj razini.
 
- Poseban interes građana privukli su projekti koji se realiziraju ili su već realizirani u Varaždinskoj županiji vrijednosti preko 710 milijuna kuna europskog novca za velike projekte u obrazovanju i zdravstvu što Varaždinsku županiju pozicionira kao daleko najuspješniju županiju u Hrvatskoj. Također, u 122 odobrena europska projekta, osim obnove 22 škole, kompletne obnove svih zgrada Opće bolnice Varaždin, izgradnju novim specijalnih bolnica u Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama, ulaze i projekti iz Europskog socijalnog fonda kojim će se osigurati besplatna prehrana u školama za 30% osnovnoškolaca. Varaždinska županija u narednom razdoblju taj model će preslikati i na srednje škole - najavljuju Reformisti.

- Građani su oduševljeni županijskim projektima, ali i ogorčeni podizanjem cijena gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Čehokom. Veliko razočaranje građana posebno je izazvalo povećanje nameta koje uvodi aktualna gradska vlast kroz povećanje iznosa računa za Čistoću i komunalnu naknadu, nedostatak interesa za rješavanje prioritetnih problema mjesnih odbora na koje se stalno upozorava te nedostatak realizacije EU projekata u Gradu Varaždinu - osvrnuli su se Reformisti na aktualna pitanja.

- Članstvo Reformista u Gradu Varaždinu je u stalnom porastu i to možemo zahvaliti aktivnom timu županijske vlasti, županu Radimiru  Čačiću, posebnoj savjetnici Nataliji Martinčević i zamjenicima Tomislavu Paljaku i Robertu Vugrinu, a posebno građanima koji tu sposobnost prepoznaju - stoji u priopćenju Reformisti koji su ujedno, povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, svima zaželjeli ugodne blagdane.

Reformisti_sastanci_1.jpg

Reformisti_sastanci_2.jpg

Reformisti_sastanci_3.jpg

Reformisti_sastanci_4.jpg

Reformisti_sastanci_5.jpg

Reformisti_sastanci_6.jpg

Reformisti_sastanci_7.jpg

Reformisti_sastanci_8.jpg

Reformisti_sastanci_9.jpg