Predsjednik Mladeži HDZ-a Martijanca Čokor: "Zbog investicija u općini, sve više mladih u HDZ-u"

Napisao/la: VV -
Predsjednik Mladeži HDZ-a Martijanca Čokor: "Zbog investicija u općini, sve više mladih u HDZ-u" Foto: Foto: HDZ Varaždinske županije

Ivan Čokor izabran je za predsjednika Mladeži HDZ-a Općine Martijanec, a izabrani su i članovi Općinskog odbora: Renato Kežman, Valentina Kovačić, Nikola Somina i Dalibor Višnjić te Nadzornog odbora: Nikola Jagić, Petar Kuzmić i Maja Vitez.

Novoizabrani predsjednik Ivan Čokor naglasio je da se velik broj mladih, zahvaljujući investicijama koje se provode na području Općine Martijanec odlučio pridružiti HDZ-ovoj Mladeži te je istaknuo želju za uključivanjem što je moguće više mladih u stranačke aktivnosti.

- Član sam HDZ-a već pet godina i nikada nisam vidio toliko investicija na području svoje općine kao što vidim danas, kada je HDZ na vlasti. Nakon gotovo pola stoljeća obnavlja se OŠ Martijanec, počela je energetska obnova i dogradnja. Višemilijunska ulaganja s državne razine osjete se i u našoj općini. Osim izgradnje vrtića, za koji je Vlada Republike Hrvatske osigurala 7,5 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja, obnove cesta, čišćenja vodotoka i kanala, u pripremi je i projekt Hrvatskih voda Aglomeracija Ludbreg, u vrijednosti 240 milijuna kuna. Također, zahvaljujući radovima HEP-a u Madaraševcu, električna će energija biti kvalitetnija i sigurnija na zadovoljstvo mještana i poduzetnika. Projekt koji ide je i projektiranje biciklističke staze Martijanec - Hrastovljan, postavljanje preostale led rasvjete u ulicama po naseljima i projektiranje parkinga ispred crkve u Martijancu s centralnim trgom. Mještanima je osiguran i besplatan tečaj engleskog jezika. Sve su te investicije privukle mlade, koji su se pridružili našoj Mladeži kako bi i oni dali svoj doprinos rastu Općine Martijanec, olakšavanju života svojim mještankama i mještanima i okupljanju mladih ljudi, kako bi zajedno stvarali pravedan i dostojanstven život za sve u Općini - istaknuo je Čokor.

Predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Tin Jurak istaknuo je da je Mladež HDZ-a oformljena brojnim jedinicama lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji.

- U Varaždinskoj županiji Mladež HDZ-a oformljena je u čak 21 jedinici lokalne samouprave, od njih 28. U svih šest gradova i u 15 općina! Ni jedna organizacija mladih u našoj županiji to nema. No, mi nećemo tu stati. Oformit ćemo Mladež i u preostalih sedam općina jer u svakom kraju naše županije ima mladih ljudi koji prepoznaju rad naše stranke, kako na državnoj i županijskoj razini, tako i na razinama gradova i općina. Upravo će zahvaljujući HDZ-ovoj Vladi, od početka 2020. biti potpuno ukinut porez na dohodak za mlade do 25 godina, a za mlade od 26 do 30 godina biti će smanjena porezna stopa za 50%. Zahvaljujući većim poreznim rasterećenjima proizaći će veće plaće za mlade, koje treba zadržati u Hrvatskoj da svojim kvalitetama doprinose razvoju svojih općina i gradova. Pozivam mlade u Općini Martijanec da se pridruže ovoj Mladeži i da se vrijednim radom zajedno zalaži za rast i razvoj zajednice u kojoj žive, a zajedno ćemo se zalagati da se članovima Mladeži na lokalnim izborima otvori mogućnost preuzimanja veće odgovornosti na lokalnim razinama - rekao je Jurak.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.