Pirak: Da, i dalje ću prozivati Beljaka, ukoliko će izjavljivati ovakve gluposti

| 22.1.2020. u 13:14h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Da, i dalje ću prozivati, ukoliko će izjavljivati ovakve gluposti, kakve je izjavljivao, rekao nam je Dinko Pirak, čazmanski gradonačelnik i predsjednik GO HSS, odgovarajući na pitanje hoće li i dalje kritizirati predsjednika HSS-a Kreše Beljaka nakon prijetnje sankcijama, koje su upućene s nedjeljne sjednice stranačkog predsjedništva.

U toj odluci, podsjetimo, predsjednici ŽO HSS-a pozivaju se od Beljakovih kritičara zatraže uklanjanje spornih objava na račun predsjednika stranke, odnosno da se ubuduće suzdržavaju od takvih istupa i nastupa, a ukoliko to žurno ne naprave, prijete im sankcije.  

-Beljak kaže da se  sastalo Predsjedništvo HSS-a se i jednoglasno donijelo takvu odluku, no radilo se o telefonskoj sjednici na kojoj nisu bili svi njegovi članovi, ukazuje Pirak.

Kako dodaje, nedjeljna je odluka zapravo zabrana istupa kakvu znamo iz nekih prošlih vremena.

- Beljak je zadužio županijske predsjednike da dovedu „u red“ nas koji izgovaramo što mu ne odgovara, odnosno da oni operu njegovo prljavo rublje.  Dakle, predsjednik uvodi verbalni delikt koji znamo iz prošlih vremena, kada se za kritičke istupe prema predsjedniku itekako odgovaralo. Naime, da je slučajno još vrijeme druga Tita, vjerojatno bi za svoj „delikt“ bio i na Golom otuku, i to po direktivi sekretara Beljaka. Ali, tako više nije, naglašava Pirak.

hss_5888_o.jpg

Čelnika čazmanskog GO HSS-a posebno čudi što si Beljak svašta dopušta, a kada mu se na to ukaže – onda nastaje problem.

-Ako se bavimo politikom i ako jesmo političari, onda moramo biti spremni i primiti kritiku, pogotovo ako je na mjestu, ukazuje Pirak, koji je član Glavnog odbora HSS-a, potpredsjednik ŽO HSS-a, predsjednik GO HSS u Čazmi i jedan od četiri gradonačelnika HSS-a.

Za Piraka nije dovoljno to što je Beljak izbrisao i posuo se pepelom zbog svog tweeta u kojem je napisao da smo „vidjeli tko je radio sranja i tko je uzrokovao ratove od ‘91. do ‘99 - fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su, nažalost, pobjegli UDBA-i“.

-Ovime se opet učinjena nepopravljiva šteta. Za to više nije dovoljno nekoga ukoriti, već je to greška za koju se mora odgovarati momentalnom ostavkom, naglašava Pirak.

Svojim je stavom pobudio članove HSS-a da stanu uz njega, poput ŽO HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije i Vukovarsko-srijemske, zatim GO Čazme, Gline,  Bjelovara, Županje,  Žrnovnice...

-Jako puno ljudi iskazalo mi je potporu, telefonski i neposredno, što članova stranke, što onih koji više nisu u HSS-u jer ih je Beljak otjerao. Hoće li to i sada? Ne znam, no predsjednik javno kaže da on neće poduzimati mjere, ali to traži o Županijskih organizacija. Međutim, moja stoji uz moj stav te poručuje da ukoliko treba kakve mjere povući, onda treba prema predsjedniku, napominje Pirak.

Pirak satra da Beljak neće stati sa svojim bedastoćama, a u prilog tome navodi tweet u kojem Beljak piše: „Ako je Bleiburg zločin, onda je zločin i Oluja. Obje „akcije“ su bile reakcija na prethodne ustaške (iz '41) i  četničke (iz '91) zločine. Nemojmo imati dvostruke kriterije. Stara je poslovica „vea victis“.

-Tu ponavlja tezu za koju se već ranije kao ispričavao, opasnu tezu od Miloševića koja je nedopustiva, kao i ona rasprava sa Šešeljem. To ne priliči jednom predsjedniku HSS-a i ne vidim se u društvu Beljaka, Ili će HSS-ovci stati na mom trgu ili će stati uz njega,  upozorava Pirak, koji veli da si ovo ne bi dopustili ni politički početnici.  

baljak_848422309888_n.jpg