Održane izborne konvencije Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije i grada Varaždina

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

U subotu, 23. lipnja, u prostorijama 4. mjesnog odbora u Varaždinu održane su 10. Izborna konvencija Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije i 14. Izborna konvencija Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždin. Konvencija je okupila pedesetak mladih forumašica i forumaša, koji su na konvenciji birali novog predsjednika, potpredsjednike, članove Predsjedništva te članove županijskog, odnosno gradskog odbora.

Osim delegata s područja cijele županije, konvenciji su prisustvovali i brojni gosti. Konvenciju je ispred SDP-a Varaždinske županije i predsjednice Barbare Antolić Vupore pozdravio Bruno Ister, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, koji je naglasio važnost uloge Foruma mladih u dosadašnjem, ali i budućem radu SDP-a u cijeloj Varaždinskoj županiji. Također, pozvao je forumaše da nastave sa svojim dosadašnjim aktivnostima i obećao kako će u budućnosti u SDP-u biti mjesta za sve članove koji to pokažu svojim radom i željom za bolji i jači SDP.

Konvenciju su pozdravili i brojni drugi gosti, potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Varaždin i gradska vijećnica Gordana Marsenić, potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Hrvoje Novak, predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Međimurske županije i član Predsjedništva Foruma mladih SDP-a Hrvatske Ivan Šimunković, predsjednica Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Krapinsko zagorske županije Lucija Buhin, predsjednik Gradske organzacije Foruma mladih SDP-a Rijeka Kristijan Čarapić, predsjednik Gradske organizacije SDP Lepoglava i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, predsjednik Županijske organizacije Foruma seniora SDP-a i potpredsjednik Foruma seniora SDP-a Hrvatske Josip Hehet, predsjednica Gradske organizacije Foruma seniora SDP-a Varaždin Nada Zadravec i Eva Zovko iz stranke Socijaldemokrati Slovenije.

Za predsjednika Županijske organizacije Foruma mladih ponovno je izabran dosadašnji predsjednik Luka Zrinski (Varaždin), dok će funkcije potpredsjednika u sljedećem mandatu obavljati Marko Blažunaj (Maruševec), Nives Božić (Cestica) i Maja Erić (Varaždinske Toplice). Za članove Predsjedništva izabrani su Ivana Dombaj (Petrijanec), Maja Lilek (Ludbreg), Dominik Nežmahen (Varaždin), Mihael Slunjski (Ivanec) i Filip Težak (Varaždin).

Za predsjednika Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždin jednoglasno je izabran Lovro Lukavečki, za potpredsjednike odabrani su Mateja Medlobi i Luka Šprem – Novak, dok će novoizabrani članovi Predsjedništva biti Karlo Klarić, Patrik Klarić, Dominik Nežmahen i Maja Turanjanin.

Novoizabrani predsjednik Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždin Lovro Lukavečki zahvalio je svim delegatima na jednoglasnoj potpori te najavio nastavak kvalitetnog vođenja organizacije, uključenje što većeg broja novih članova te daljnji rad na kvalitetnim politikama za mlade u Varaždinu.

- Socijaldemokracija kao naš prvi izbor zahtijevala je i još uvijek zahtijeva duboko promišljanje i kontinuirano proučavanje društvenih i ekonomskih prilika. Sloboda, jednakost i solidarnost -  tri riječi koje konstantno zahtijevaju čvrst stav i nepopustljivu borbu okosnica su našeg političkog djelovanja. Na nama je da zajedno sa strankom mladim Varaždinkama i Varaždincima ponudimo kvalitetna rješenja za njihove probleme i zaustavimo nejasnu i neadekvatnu politiku aktualne vlasti prema mladima - rekao je Lukavečki.

Na njegovu zahvalu nadovezao se i predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije i vijećnik u Županijskoj skupštini Luka Zrinski.

- Socijaldemokracija i SDP od naših su najmlađih dana bili naš odabir za borbu za bolje i pravednije društvo. Bez obzira na probleme s kojima se suočavamo u stranci i izvan nje, naša misija ostaje ista. Na nama je da se izborimo da naši prijatelji ne bježe u Njemačku i Irsku, na nama je da se izborimo za bolje obrazovanje, na nama je da se izborimo za sustav koji će nas vrednovati po našoj stručnosti, a ne po nečijoj podobnosti. Oni koji nas danas vode na svim razinama najviše se bave jednostavnim, trivijalnim temama od koji dugoročno ne možemo opstati. Stari Rimljani vodili su se krilaticom “Kruha i igara”, a naši političari ne žele shvatiti da takav sustav ne može funkcionirati. I zato je na nama da budemo sadašnjost, a ne samo budućnost, da upozoravamo na greške vladajućih i da nudimo bolja rješenja, da već sutra budemo u prilici ta rješenja implementirati i pomoći našim sugrađanima da budu sretni i ponosni ljudi. Na nama je da budemo dobra duša ne samo SDP-a, nego i cijele politike. Sve je na nama! - zaključio je Zrinski.

forum_mladih_sdp_izborna_konvencija_1.jpg

forum_mladih_sdp_izborna_konvencija_2.jpg

forum_mladih_sdp_izborna_konvencija_3.jpg

forum_mladih_sdp_izborna_konvencija_4.jpg

forum_mladih_sdp_izborna_konvencija_5.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.