Održane izborne konvencije Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije i grada Varaždina

Varaždinske vijesti | 29.6.2018. u 20:12h | Objavljeno u Aktualno

U subotu, 23. lipnja, u prostorijama 4. mjesnog odbora u Varaždinu održane su 10. Izborna konvencija Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije i 14. Izborna konvencija Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždin. Konvencija je okupila pedesetak mladih forumašica i forumaša, koji su na konvenciji birali novog predsjednika, potpredsjednike, članove Predsjedništva te članove županijskog, odnosno gradskog odbora.

Osim delegata s područja cijele županije, konvenciji su prisustvovali i brojni gosti. Konvenciju je ispred SDP-a Varaždinske županije i predsjednice Barbare Antolić Vupore pozdravio Bruno Ister, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, koji je naglasio važnost uloge Foruma mladih u dosadašnjem, ali i budućem radu SDP-a u cijeloj Varaždinskoj županiji. Također, pozvao je forumaše da nastave sa svojim dosadašnjim aktivnostima i obećao kako će u budućnosti u SDP-u biti mjesta za sve članove koji to pokažu svojim radom i željom za bolji i jači SDP.

Konvenciju su pozdravili i brojni drugi gosti, potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Varaždin i gradska vijećnica Gordana Marsenić, potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Hrvoje Novak, predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Međimurske županije i član Predsjedništva Foruma mladih SDP-a Hrvatske Ivan Šimunković, predsjednica Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Krapinsko zagorske županije Lucija Buhin, predsjednik Gradske organzacije Foruma mladih SDP-a Rijeka Kristijan Čarapić, predsjednik Gradske organizacije SDP Lepoglava i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, predsjednik Županijske organizacije Foruma seniora SDP-a i potpredsjednik Foruma seniora SDP-a Hrvatske Josip Hehet, predsjednica Gradske organizacije Foruma seniora SDP-a Varaždin Nada Zadravec i Eva Zovko iz stranke Socijaldemokrati Slovenije.

Za predsjednika Županijske organizacije Foruma mladih ponovno je izabran dosadašnji predsjednik Luka Zrinski (Varaždin), dok će funkcije potpredsjednika u sljedećem mandatu obavljati Marko Blažunaj (Maruševec), Nives Božić (Cestica) i Maja Erić (Varaždinske Toplice). Za članove Predsjedništva izabrani su Ivana Dombaj (Petrijanec), Maja Lilek (Ludbreg), Dominik Nežmahen (Varaždin), Mihael Slunjski (Ivanec) i Filip Težak (Varaždin).

Za predsjednika Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždin jednoglasno je izabran Lovro Lukavečki, za potpredsjednike odabrani su Mateja Medlobi i Luka Šprem – Novak, dok će novoizabrani članovi Predsjedništva biti Karlo Klarić, Patrik Klarić, Dominik Nežmahen i Maja Turanjanin.

Novoizabrani predsjednik Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždin Lovro Lukavečki zahvalio je svim delegatima na jednoglasnoj potpori te najavio nastavak kvalitetnog vođenja organizacije, uključenje što većeg broja novih članova te daljnji rad na kvalitetnim politikama za mlade u Varaždinu.

- Socijaldemokracija kao naš prvi izbor zahtijevala je i još uvijek zahtijeva duboko promišljanje i kontinuirano proučavanje društvenih i ekonomskih prilika. Sloboda, jednakost i solidarnost -  tri riječi koje konstantno zahtijevaju čvrst stav i nepopustljivu borbu okosnica su našeg političkog djelovanja. Na nama je da zajedno sa strankom mladim Varaždinkama i Varaždincima ponudimo kvalitetna rješenja za njihove probleme i zaustavimo nejasnu i neadekvatnu politiku aktualne vlasti prema mladima - rekao je Lukavečki.

Na njegovu zahvalu nadovezao se i predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije i vijećnik u Županijskoj skupštini Luka Zrinski.

- Socijaldemokracija i SDP od naših su najmlađih dana bili naš odabir za borbu za bolje i pravednije društvo. Bez obzira na probleme s kojima se suočavamo u stranci i izvan nje, naša misija ostaje ista. Na nama je da se izborimo da naši prijatelji ne bježe u Njemačku i Irsku, na nama je da se izborimo za bolje obrazovanje, na nama je da se izborimo za sustav koji će nas vrednovati po našoj stručnosti, a ne po nečijoj podobnosti. Oni koji nas danas vode na svim razinama najviše se bave jednostavnim, trivijalnim temama od koji dugoročno ne možemo opstati. Stari Rimljani vodili su se krilaticom “Kruha i igara”, a naši političari ne žele shvatiti da takav sustav ne može funkcionirati. I zato je na nama da budemo sadašnjost, a ne samo budućnost, da upozoravamo na greške vladajućih i da nudimo bolja rješenja, da već sutra budemo u prilici ta rješenja implementirati i pomoći našim sugrađanima da budu sretni i ponosni ljudi. Na nama je da budemo dobra duša ne samo SDP-a, nego i cijele politike. Sve je na nama! - zaključio je Zrinski.

forum_mladih_sdp_izborna_konvencija_1.jpg

forum_mladih_sdp_izborna_konvencija_2.jpg

forum_mladih_sdp_izborna_konvencija_3.jpg

forum_mladih_sdp_izborna_konvencija_4.jpg

forum_mladih_sdp_izborna_konvencija_5.jpg