Martinčević: Potvrdit ćemo status najjače stranke u Varaždinskoj županiji

vv / reformisti | 18.1.2020. u 12:03h | Objavljeno u Aktualno

U hotelu Turist održana je Izborna skupština Reformista Varaždinske županije, na kojoj je za predsjednicu Županijske organizacije izabrana Natalija Martinčević. Za potpredsjednike izabrani su Željko Bedeković i Valerija Paljak, a za tajnika Marijan Štefanko.

s1.JPG

 Natalija Martinčević pred delegatima je prezentirala svoj dosadašnji rad od samih početka u Reformistima i program rada Županijske organizacije za predstojeće razdoblje, te se osvrnula i na rezultate koje Reformisti postižu kao izvršna vlast u Županiji.

- Ponosna sam što sam dio tima koji postiže iznimne rezultate u Županiji, prva smo i najuspješnija Županija po povlačenju EU sredstava. Činjenica je da rezultate koje ostvarujemo nismo dovoljno snažno preslikali na rezultate stranke i to je izazov koji je pred nama, te sam se odazvala pozivu da zajedno s vama to učinimo. -  rekla je Martinčević u predstavljanju.

Obzirom da su u naredne dvije godine pred nama dva izborna ciklusa, Martinčević je dodala:

- Naš zadatak je da u predstojećem razdoblju ojačamo organizacije koje imamo, ali i osnujemo nove organizacije gdje ih još nemamo. Također, aktivno ćemo raditi na osnivanju mjesnih odbora, ali i povećanju članstva. U vrlo kratkom roku definirati ćemo i kandidate za obnašanje dužnosti u jedinicama lokalne samouprave. Na predstojećim lokalnim izborima potvrdit ćemo status najjače stranke u Varaždinskoj županiji, a kandidate za gradonačelnike, načelnike i zamjenike imat ćemo u svim gradovima i općinama u županiji. Pred nama je dosta rada, orijentirat ćemo se prvenstveno na pripremu za lokalne izbore, ali sigurna sam kako ćemo s danas izabranim vodstvom Županijske organizacije ostvariti izvrsne rezultate na parlamentarnim, a zatim i na lokalnim izborima. Dosadašnjem predsjedniku Tomislavu Paljaku zahvaljujem na svom trudu i radu koji je uložio u rad i rast Županijske organizacije. - rekla je Martinčević.

s2.JPG

Okupljenima se obratio predsjednik Reformista Radimir Čačić, koji se osvrnuo i na nedavne predsjedničke izbore.

- Iza nas je ciklus predsjedničkih izbora koji je završio na način koji je izuzetno dobar za budućnost Hrvatske. Mi smo prvi rekli da ćemo podržati Milanovića jer smo prepoznali potencijal, a u dva i pol dana prikupili smo 7 i pol tisuća potpisa, što pokazuje snagu stranke. – rekao je Čačić.

Predsjednik Reformista osvrnuo se i na unutarstranačke, kao i predstojeće parlamentarne izbore:

- Na ovim našim izborima možemo svjedočiti da imamo odgovorne, pametne i mudre ljude koji su se kandidirali i svi zaslužuju biti na mjestima za koja su se kandidirali. Danas možemo reći da s usponima i padovima objektivno znamo da ne možemo biti pobijeđeni na lokalnim izborima. Sigurno možemo reći i da će u Saboru sigurno biti HDZ, SDP, IDS i Reformisti. Naš tim ovdje se treba strukturirati drugačije, unijeti novu dinamiku i vjerujem kako ćemo s danas izabranim ljudima upravo to i postići - rekao je Čačić.

Skupštinu je uvodno otvorio dosadašnji  predsjednik Županijske organizacije Reformista, Tomislav Paljak koji se zahvalio svim članovima na dosadašnjoj suradnji te novom vodstvu zaželio sreću i uspjeh u radu.

''Županijska organizacija Reformista sazrela je da napravi novu političku formu, novi operativni pomak. U mojem mandatu imali smo nekoliko ciklusa izbora na kojima smo sudjelovali i na svima postigli odlične rezultate. Važno je da ostanemo zajedno, jedni druge trebamo, jer pred nama su veliki izazovi. Tu su najprije parlamentarni izbori, a onda i lokalni izbori na kojima ćemo potvrditi vlast u županiji. Novom vodstvu želim sreću i uspjeh u radu i pružam ruku suradnje'', rekao je Paljak.