Rožmarić predstavljao kandidaturu za načelnika Vinice, na "presicu" upao i Kostanjevac

M.P./Varaždinske vijesti | 21.2.2017. u 12:34h | Objavljeno u Aktualno

U prostorijama Općine Vinica danas se javnosti predstavio nezavisni kandidat za načelnika na predstojećim lokalnim izborima Renato Rožmarić. Svoju je kandidaturu istaknuo, kako je rekao, zbog stvaranja atmosfere promjena u Vinici.

- Za mene je ovo velika životna odluka i izazov. Posljednjih su mi mjeseci prilazili brojni mještani potičući me da se kandidiram na predstojećim izborima i potaknut tom silnom energijom, ali i vlastitom željom da pokrenemo našu Vinicu u smjeru razvoja i budućnosti, odlučio sam se kandidirati za načelnika - napomenuo je Rožmarić dodavši da je spreman preuzeti odgovornost za budućnost i razvoj općine.

Ističe da Vinica sve više zaostaje za susjednim općinama.

- Vinica je prije imala matični ured i turističku zajednicu, no danas na burzu idemo u Cesticu, a na poštu u Maruševec. Ja i ostali koji su mi se pridružili želimo Vinicu ponovno učiniti snažnom i razvijenom - naglasio je Rožmarić dodavši da im je dosta političkih prepucavanja i političkih sukoba u općini.

- Osjećam u zraku želju za promjenom i osjećam da nas ujedinjuje i pokreće snaga želje za promjenom trenutnog stanja. Vrijeme je da preuzmemo odgovornost i zajedničkim snagama učinimo Vinicu sretnom. Treba nam više zajedništva, znanja, iskustva, ali i sposobnosti. U mojoj viziji nove Vinice nema mjesta za svađe već za suradnju, a umjesto podmetanja na red dolazi rad i odgovornost. Otvorenost i odgovornost moraju biti glavne odlike naše Vinice s kojima idemo zajedno u promjene i razvoj - poručio je Rožmarić istaknuvši da ga podržavaju mnogobrojni žitelji. Usto, ovim je putem pozvao sve mještane koji žele biti dio pobjedničkog tima koji će donijeti promjene u Vinici da mu se jave.

Na novinarsko pitanje ima li već kandidata za zamjenika načelnika, kaže da bi već sada mogao napraviti četiri liste za Općinsko vijeće zbog velikog interesa te da će do predaje lista sva imena biti poznata, a otvoreni su za suradnju sa svima koji žele dobro općini. Od projekata, fokus će mu biti na uređenju komunalne infrastrukture, odnosno cesta, kulturna baština i mladi.

Zanimljivo je što se na samom kraju Rožmarićeve pressice pojavio i aktualni načelnik Marijan Kostanjevac istaknuvši da nije točno da Vinica zaostaje za susjednim općinama, na što ga je Rožmarić pozvao da se zajedno mogu naći u promjenama nabolje za Vinicu.