Kišić: Pljuvalačka retorika gospodina Runca nije mu ni u kampanji prolazila

VV | 31.5.2017. u 17:09h | Objavljeno u Aktualno

Nakon današnjeg druženje Ivana Čehoka i Alena Runca, te podrška Runca Čehoku u drugom krugu izbora, reagirao je i Alen Kišić.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Pljuvalačka retorika gospodina Runca mu je i u kampanji za župana pokazala da ne prolazi, pa tako nije uspio proći ni u drugi krug, za razliku od kolege mu Stričaka koji je to učinio pred 4 godine. Štoviše, pretekao ga je gospodin Čačić koji iza sebe ima praktični minornu stranku za razliku od moćnog HDZ-a.

I samo usput, g. Runac je u Gradu Varaždinu dobio manje glasova od mene (iako su za župana bila samo 4 kandidata, a za gradonačelnika čak 7), a čak oko 2700 manje od g. Čačića i 1500 manje od g. Štromara koji nismo rođeni "gradski dečki" kao on. Dakle, dobio je manje od mene koji sam imao znatno žešću konkurenciju, a bio je treći od četiri kandidata za župana i u svom gradu, i to kao, kako je sam naveo, “stari Varaždinac”, time je sve rečeno.

Šteta da nije bio kandidat za gradonačelnika (a znamo da je bio jako zainteresiran) jer bi sigurno upravo zbog ovakve skoro ksenofobne retorike dobio manje podrške od g. Habijana koji je bio uljuđen i kulturan u kampanji.

Poštujem odabir g. Runca da podrži g. Čehoka, ali zato ne treba vrijeđati i izmišljati. Ne znam doduše kako će takvu podršku objasniti g. Plenkoviću za kojeg znamo da se čvrsto bori protiv takvih stvari u HDZ-u, pa se tako odrekao čak i uspješnog gradonačelnika Zadra g. Kalmete nakon što je on dobio potvrđenu optužnicu pa i župana Ževrnje koji je nema ali nije bio
transparentan oko Zlatnog rata. Samo za ilustraciju, g. Čehok ima tri potvrđene optužnice da je oštetio grad. I ako je to g. Runcu manji problem od toga da ja živim u Varaždinu relativno kratko, onda je sve jasno.

Alen Kišić,

Kandidat za gradonačelnika Varaždina