Izbori u Varaždinu: Sanja Zember kadidatkinja za zamjenicu Damira Habijana Foto: Krešimir Đurić

Izbori u Varaždinu: Sanja Zember kadidatkinja za zamjenicu Damira Habijana

V.M./Varaždinske vijesti | 3.3.2017. u 11:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Sanja Zember, bivša ravnateljica Opće bolnice Varaždin, nestranačka je kandidatkinja za zamjenicu kandidata za gradonačelnika Varaždina Damira Habijana.

Za zamjenicu gradonačelnika Sanju Zember je predložio sam predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan, a sinoć je Gradski odbor tu odluku jednoglasno potvrdio.

- Zahvaljujem Sanji što je odlučila i pristala prihvatiti ovu funkciju. Meni je iznimna čast i drago mi je da u ovu bitku idemo zajedno - istaknuo je Habijan na današenjm predstavljanju svoje zamjenice.

Zember je naglasila kako je proteklih mjesec dana promišljala hoće li prihvatiti ovu funkciju i krenuti u političku borbu te je postavila pitanje gdje želi živjeti, raditi, kakvu budućnost želi i može li kao pojedinac na neki način pridonijeti dobrobiti zajednice.

- Je li osnova da zajednica učini nešto za mene, ili da ja učinim nešto za zjednicu. Svoju odluku sam donijela, a ta je da kao nestranačka osoba podržim imenom i prezimenom Damira Habijana jer smatram da je moralna i časna osoba uz koju ja želim pomoći da se izgradi bolja budućnost ovog grada. Da zajedničkom sinergijom i zajedničkim multidisciplinarnim i timskim pristupom pokušamo otvoriti jednu novu stranicu grada Varaždina i pokušamo zajednički slogan pretvoriti u djelo da Varaždin živimo i da Varaždin bude iznad politike - istaknula je Zember.

Kako je naglasio Habijan, Zember je nestranačka kandidatkinja za zamjenicu te da je to na tragu onog što je rekao, da može koalirati samo s Varaždinkama i Varaždincima.

Što se tiče samog slogana Habijanove kampanje "Varaždin iznad politike", pojasnio je da politika u navedenom sloganu ima ono značenje koje danas većina ljudi doživljava kad čuje riječ politika, a to je u vrlo negativnom smislu.

- Moje osobno mišljenje je da politika takav predznak ne bi trebala imati. Varaždin je i može biti iznad takve politike. Ako gledamo kroz povijest, politika je imala drugo značenje i to je ono čemu težimo, da vratimo ljudima vjeru u politiku, da vratimo vjeru u ljude koji se bave politikom. Politika je nažalost, ili na sreću, jedini uređeni sustav kroz koji se može djelovati. Zato sam se i uključio u politiku, jer je to alat i jedini način da učiniš nešto za grad - pojasnio je Habijan.

Zember je navela da se vraća u struku te će raditi u Općoj bolnici Varaždin kao ambulantni liječnik.

- Živjet ću od svog poziva. Ne namjeravam živjeti od politike. Ali ako mogu doprinijeti da se na neki način čuje moj glas, ako mogu doprinijeti tome da više nećemo biti šutljiva većina koja će bespogovorno slušati neke političare za koje smatram da nisu moralne i časne osobe, nastojat ću to svojim primjerom i pokazati i dokazati - naglasila je dodavši kako će sa željom i voljom uskladiti radne obaveze i funkciju zamjenice gradonačelnika.

Tko će biti Habijanov drugi kandidat za zamjenika gradonačelnika, predsjednik varaždinskog HDZ-a otkrit će za desetak dana.