Čehokovi vijećnici odgovaraju SDP-u: Još se niste pomirili s katastrofalnim izbornim rezultatom

MGA/VV | 13.7.2020. u 14:56h | Objavljeno u Aktualno

Nakon negodovanja SDP-ovih vijećnika zbog online održavanja sjednice Gradskog vijeća, oglasio se i Klub vijećnika Nezavisne liste Ivana Čehoka. Predsjednik Kluba Mario Lešina o odluci da se sjednica održi online, poručuje da je “to potpuno razumljivo s obzirom na epidemiološko stanje”.

- Takvom sjednicom svaki vijećnik može sudjelovati u radu, a time pokazuje da, osim što brine o svom zdravlju, brine i o zdravlju drugih - pojašnjava Lešina te kaže da se njihova Lista neće osvrtati na, kako kaže, “pamflet SDP-a, koji započinje s analizom njihovih izbornih rezultata, jer je jasno da se oni još uvijek nisu pomirili s katastrofalnim rezultatima”.

- Ako SDP-u nije jasno da su izgubili na izborima, onda im sigurno neće biti jasno ni da smo nagodbom, koju smo predložili Vijeću, razriješili sve sporove u koje su oni uveli Grad, s ogromnim sudskim troškovima i rizicima. SDP-u nije još uvijek jasno da su izgubili preko 5.000 glasova u Varaždinu, kao što im nije jasno da punih šest godina nisu uspjeli pomaknuti ni jedan gram otpada iz Brezja, da su donijeli koncesiju koja je po stavu njihova ministra mimo zakona, da za tu koncesiju nisu osigurali niti lipu, što je također po mišljenju njihova ministra bilo mimo zakona, da su zaradili tužbu koncesionara na preko 90 milijuna kuna (s kamatama već i preko 130 milijuna) i da su građanima dalje tamo ostavili preko 100.000 tona otpada. Sad mi to riješavamo, usput riješavajući i sve sudske sporove koji su Grad već do sada stajali previše - ističe Lešina u svom dopisu.

Pritom napominje kako je upravo SDP-ov Miroslav Marković više puta izjavljivao da je u ugovoru s bivšim VIS-om problem u cijeni.

- Stoga ga upućujemo da pogleda cjenik Marišćine, centra za MBO zbrinjavanje u Rijeci gdje je SDP na vlasti. Tamo je, naime, cijena 1.200 kuna za svježi otpad, što je gotovo 20% više od ugovorene cijene za balirani otpad, pa i to pokazuje kako je cijena povoljnija od Marišćine koja je, inače, izgrađena EU novcem - kaže Lešina.

Po pitanju prodaje dionica Termoplina, iz Čehokova kluba vijećnika posebno ističu da su upravo SDP-ovi vijećnici Marković i Bosilj 2015. godine, u jeku gospodarske krize, zagovarali prodaju dionica Termoplina pa su čak o tome organizirali javnu tribinu.

- Nevjerojatno je da se ta stranka odriče onoga što je činila od 2013. godine. No, to je problem njihove nevjerodostojne politike. Kao primjer licemjerja ističemo da su upravo na toj tribini tvrdili kako Grad ne može utjecati na cijenu plina, dok danas Marković nonšalantno tvrdi kako Grad može na to utjecati, doduše, nije naveo kako. Također, kao dugogodišnji član nadzornog odbora Termoplina trebao bi znati da Termoplin ne određuje cijene samostalno nego preko regulatornih agencija i da nema monopolsku poziciju na tržištu za gospodarske subjekte - kaže Lešina dodajući da bi SDP trebao znati čitati proračunske dokumente pa vidjeti da se točno navodi kolika je visina izdavanja obveznica.

- To smo od kraja 2019. godine već više puta javno obrazložili - zaključuje Lešina.

Označeno u