Barbara Antolić Vupora traži hitnu isplatu Covid dodatka umirovljenicima

VV | 7.4.2021. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Saborska zastupnica i predsjednica SDP–a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora danas je na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru pitala premijera Andreja Plenkovića hoće li njegova vlada isplatiti covid dodatak za umirovljenike.

- Naši umirovljenici najviše su pogođeni covid krizom i treba im se pomoći iz državnog proračuna. Oni nemaju novca kako bi kupili odgovarajuću zaštitnu opremu, kvalitetniju hranu, dodatke prehrani i lijekove koji ne idu na recept. Stoga vas pitam hoćete li i kad isplatiti umirovljenicima covid dodatak kako ste najavljivali? - rekla je Antolić Vupora.

Nakon premijerova odgovora kojime nije bila zadovoljna, SDP-ova kandidatkinja za županicu Varaždinske županije rekla je kako su mirovinski fondovi samo na prodaji Leda, kojemu su nekad bili u vlasništvu, izgubili puno više od 700 milijuna kuna koliko je potrebno za isplatu covid dodatka.

- Sladoled je otišao HDZ-u i savjetnicima iz Borga, a umirovljenicima je ostao samo drveni štapić - zaključila je Barbara Vupora Antolić.

Označeno u