Barbara Antolić Vupora

Antolić Vupora u Saboru: Uvođenje DVB-T2 signala - socijalna država funkcionira po principu „snađi se sam“

Varaždinske vijesti | 6.11.2020. u 11:36h | Objavljeno u Aktualno

Saborska zastupnica i predsjednica varaždinske Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora u svom obraćanju u Hrvatskom saboru govorila je o nedopustivom izostanku sustavne i planske državne skrbi za starije i nemoćne kao i ostale ugrožene skupine naših sugrađana.

Jedan primjer takve nebrige je uvođenje nove tehnologije, sustava DVB-T2, a potreba za kupnjom novih digitalnih prijemnika bez pomoći od strane države iznenada je ugasila mnoge televizore. Neka područja Hrvatske još uvijek su bez signala. Mnogima je televizija jedini prozor u svijet, pogotovo u ovo vrijeme epidemije koja je zatvorila mnoge starije i nemoćne u svoje domove, naglasila je Antolić Vupora.

HAKOM je odgodio uvođenje DVB-T2 sustava zbog covida, a sad u jeku još veće krize, ono se provodi. Ljudi zatvoreni u svojim kućama i domovima, štiteći svoje zdravlje, moraju osigurati, kako bi gledali to okno u svijet, novu napravu i dolazak majstora ili prijatelja koji će im to omogućiti. A i to im se ne može omogućiti posvuda. Danas imamo u Hrvatskoj mnogo područja gdje nije moguće pratiti taj isti signal i to je potrebno osigurati. Treba omogućiti starijima i nemoćnima koji su zatvoreni u svojim domovima da mogu pratiti što se događa u svijetu – rekla je Antolić Vupora.

Dodala je da kupnja dodatnog uređaja ili novog prijemnika znači i novi financijski trošak građana te zaključila da i u ovom primjeru Hrvatska kao socijalna država funkcionira na principu „snađi se sam“.