Sadržaj s oznakom: rast cijena

Stručnjak za cijene u maloprodaji i bivši šef uprave Emmezete Slobodan Školnik i ekonomski analitičar Neven Vidaković jutros su u HTV-ovoj emisiji, komentirajući poskupljenja nakon uvođenja eura, osudili jučerašnje kritike…

Na udaru kritika posljednjih su se dana zbog rasta cijena usluga našli i frizeri.

U cilju pomoći poduzetnicima i građanima u aktualnoj energetskoj situaciji, Grad Ivanec izradio je dva programa te ih oba uputio u javnu raspravu.

Rastu cijena, čini se, nema kraja. Inflacija je u svibnju dosegnula rekordnu stopu od čak 10,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Time je nastavljen neslavni trend rasta cijena u ovoj godini - inflacija je u siječnju iznosila 5,7 posto, u veljači više od 6 posto, u ožujku iznad 7 posto te u travnju više od 9 posto.

Porast cijena dobara i usluga za osobnu potrošnju nastavljen i u svibnju, priopćio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Rast cijena hrane i drugih proizvoda već je ostavio trag u našim novčanicima, no sve je izgledniji novi val poskupljenja. Najavljuje se još skuplja hrana, energenti... a veće cijene usluga…