Zašto prosvjetna inspekcija dolazi u srednju školu nakon objave videa učenika? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zašto prosvjetna inspekcija dolazi u srednju školu nakon objave videa učenika?

IHR/Varaždinske vijesti | 8.7.2019. u 14:38h | Objavljeno u Društvo

- S obzirom na to da je ravnateljica Srednje škole Arboretum Opeka službeno bila odsutna do ponedjeljka, nije obavljen inspekcijski nadzor jer se očitovala kako nije imala saznanja o događanjima u školi.Po saznanjima iz medija, inspekcija je otvorila postupak i pokrenula istražne predradnje u svrhu odlučivanja o eventualnim daljnjim postupanjima – izvjestili su nas u petak, 5. srpnja iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Provociranje profesora matematike od strane učenika u Srednjoj školi “Arboretum Opeka“ koje se vidi na videosnimci objavljenoj na YouTube kanalu pod nazivom “Provociranje profesora dok nije poludio“, zgrozila je javnost. Snimku je objavio bivši učenik te škole jer mu je, kako je izjavio za Jutarnji list, profesor ostao u srcu i bilo mu ga je žao, a snimku nije objavio sve dosad jer je znao da bi mogao, kao učenik te škole, zbog toga snositi sankcije. Snimka je u međuvremenu uklonjena, no zašto je profesor samo trpio i šutio, o tome nije nikoga obavijestio i zašto sam učenik na kraju krajeva nije prijavio nasilje nad profesorom, ako mu ga je, kao što tvrdi, bilo žao - i dalje nikome nije jasno.

Videosnimka, koja prikazuje učenike kako se gađaju stvarima preko profesora kojeg su na kraju toliko izludili da je počeo bacati stvari kroz prozor, navodno je nastala još prije godinu i pol. Zašto je ta snimka objavljena tek sada i koji su motivi osobe koja je učinila još uvijek ne mogu shvatiti ni u Srednjoj školi “Arboretum Opeka” Marčan. U medijima se moglo pročitati kako je ravnateljica te škole Rajka Tršinski izjavila kako sama o tome nije ništa znala jer niti nju, niti bilo koga drugog spomenuti profesor nije obavijestio.

- Sva ostala pitanja mogu se isčitati iz već objavljenih medijskih napisa – poručila je.

Ni u Varaždinskoj županijinisu željeli puno komentirati spomenuti događaj.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...