Učenici V. OŠ Varaždin obilježili Olimpijski dan: učili o atletici, vježbali i otkrili tko su dobri uzori Foto: V. OŠ Varaždin

Učenici V. OŠ Varaždin obilježili Olimpijski dan: učili o atletici, vježbali i otkrili tko su dobri uzori

VV | 11.9.2019. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Učenici  V. OŠ zajedno s atletičarima AK Sloboda obilježi u utorak 10. rujna Hrvatski olimpijski dan.

Dok su prvašići ostali u školi vježbajući, upoznavajući se i razgovarajući o sportovima, igri vani i zdravlju, učenici od 2. do 8. razreda vježbajući su obilježili Hrvatski olimpijski dan na terenima i u prostorima Atletskog kluba Sloboda Varaždin. 

Projekt je nastao u suradnji Škole i AK Sloboda. Jedna od koordinatorica Dubravka Novak, učiteljica razredne nastave, uz pomoć kolegica razredne nastave vježbale su s nižim razredima te ih upoznavale sa atletskim disciplinama, prostorijama za vježbanje te se susreli i razgovarali s višestrukim državnim, europskim i svjetskim reprezentativcem i trenerom i olimpijcem Esadom Garibovićem.

- Učenici su upoznati s poviješću Olimpijskih igara, olimpizmu, simbolima i sloganom olimpizma, sportovima, hrvatskim olimpijcima, a posebno sportašima koji Hrvatsku predstavljaju na igrama i prvenstvima kao dio hrvatske reprezentacije. U vježbanju atletskih disciplina asistirali su i pokazivali postupke motoričkih zadataka atletičari AK Sloboda, među kojima je bio i bivši učenik V. OŠ Jan Ožeg, te im se posebno zahvaljujemo. Ujedno je to bio susret i priča s dobrim i uspješnim ljudima te smo našim učenicima pokazali tko su dobri uzori – istaknuo je ravnatelj V. OŠ Mario Šipek.   

Lovorka Maruševec, također jedna od koordinatorica i učiteljica tjelesne kulture, uz pomoć svih učiteljica i učitelja predmetne nastave vršili su inicijalna ispitivanja koja obuhvaća kurikul, poput mjerenje brzina trčanja. 

- Jedan od ciljeva je zainteresirati učenike za bavljenje sportom, rekreativno ili izvan nastave. To je jako važno jer djeca imaju ozbiljnih teškoća u motorici i pretilošću. Osim vježbanja, posvetili su i ostale predmete hrvatskom olimpizmu i općenito olimpizmu te na kraju mogu zaključiti da su svi ishodi integriranog dana u potpunosti su ostvareni – poručio je ravnatelj V. OŠ Varaždin.