Prva gimnazija Varaždin u finalu All Star American Computer Science League osvojila čak 6 medalja! Foto: Ilustracija/Pixabay

Prva gimnazija Varaždin u finalu All Star American Computer Science League osvojila čak 6 medalja!

IHR/Varaždinske vijesti | 26.5.2020. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Sjajne vijesti stižu iz Prve gimnazije Varaždin. Čak šest medalja osvojili su učenici te varaždinske srednje škole na All Star American Computer Science League natjecanju koje se umjesto u SAD-u, zbog pandemije koronavirusa, održalo online.

 U konkurenciji više stotina učenika iz cijelog svijeta na natjecanju koje je održano 23. svibnja sudjelovala su dva tima učenika Prve gimnazije Varaždin. Za razliku od dosadašnjih All Star natjecanja, učenici su se ovog puta natjecali isključivo individualno tako da se prvi dio natjecanja sastojao od tri sata programiranja, a drugi od rješavanja čak 20 problemskih zadataka u vremenskom roku od jednog sata.

 U timu Senior, u konkurenciji od 273 učenika pozvanih na finale, srebrnu medalju osvojio je učenik 4. g razreda Marko Srpak, dok su učenici 3. g razreda Nikola Kušen, Jakov Novak i Marko Varga, osvojili brončane medalje.

U timu Intermediate, u konkurenciji od 498 učenika pozvanih na finale, najbolje rezultate ostvarili su učenici 3. g razreda Gašpar Haramija i Teo Putarek, osvojivši srebrne medalje.

Osim navedenih učenika, vrlo blizu medalje također su bili i ostali učenici koji su sudjelovali na natjecanju, a to je učenik 4. g razreda Janko Vrček, učenik 2. g razreda Viktor Pijanec te učenici 1. g razreda Emanuel Tukač i Vito Mudri. Mentor učenicima je prof. Bojan Banić.

Svi nagrađeni učenici osvojili su vrijedne nagrade koje će im biti poslane na kućnu adresu.