Učenici OŠ Klenovnik na jedan dan postali učitelji, kuhari, domari i čistači

| 11.12.2017. u 18:46h | Objavljeno u Društvo

Uz mnogobrojne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti u Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića u općini Klenovnik posebno se trude svoje učenike što više motivirati i približiti školi.

Dokaz su tome brojni projekti u koje je ova škola uključena, ali i radovi kojima se radi na poboljšanju uvjeta učenika te stvaranju ugodnijeg ambijenta u školi.

Ove su godine u školi posebno ponosni na uspješno proveden projekt zamjene uloga kada učenici na jedan dan “uskaču” u obuću djelatnika škole.

- Taj se projekt pokazao jako dobrim iskustvom, a pozitivni komentari bili su i od roditelja. Učenici su imali prilike iskusiti kako je biti učitelj, kuhar, domar, čistač, ali i ostale uloge koje se javljaju u školi, a budući da se posao učitelja gleda stereotipno kao najlakši, iskusili su ga učenici u zbornici na pravim primjerima - rekao je Barišić.

Ravnatelj s ponosom ističe da su jedina škola u županiji koja ima vlastitu meteorološku stanicu. U njoj grupa učenika sustavno i kontinuirano mjeri stanje atmosfere, a ono što je naknadno napravljeno je ljudski sunčani sat.

Više o zanimljivim projektima u osnovnoj školi u Klenovniku čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti