U tijeku obilježavanje 380. godišnjice Prve gimnazije Varaždin

V.V. | 5.10.2016. u 14:44h | Objavljeno u Društvo

Posebnim događajem u Pavlinskoj ulici, pred starim pročeljem Prve gimnazije u ponedjeljak navečer su otvoreni Dani Prve gimnazije Varaždin i proslava 380. godišnjice škole koja će trajati do 14. listopada uz bogat program.

Na svečanom otvorenju sudjelovali su Brass kvintet Glazbene škole Varaždin, Anita Huđek, Sofija Cingula, bend John Doe, Marija Hodalj, vokalni ženski sastav Allegre, Lucija i Dinko, Petra Vurušić, Monika Zlatarek, Glazbena radionica škole, dramska družina škole "Theatron" i alpinisti koji su hrabro spustili gimnazijske bannere.

Izvođači i sudionici su bili bivši i sadašnji učenici Prve gimnazije koji su publiku oduševili svojim izvedbama. 

Jučer je u sklopu obljetnice u zbirci starih knjiga i zaštićenog knjižnog fonda škole otvorena zanimljiva pod nazivom "Nekoje misli ob uzgoju" gdje se moglo čuti čuti kakve su se pedagoške mjere i pravila ponašanja provodila u nekim, nama davnim, godinama.

Uz ovu, u školi je otvorena i izložbe stripova "380 godina u životu jednog gimnazijalca" koju je organizirala prof. Iva Pintarić Mandić koja se može pogledati do 14. listopada.

Spomenimo kako se program obilježavanja nastavlja danas u 17 sati predavanjem dr.sc. Ivice Puljaka na temu "Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo?". Predavanje će se održati u prostoriji 36.

Nakon toga, u 18 i 30 sati na istom će mjestu profesori Siniša Horvat i Matija Huzak predstaviti sadržaj prirodopisne i fizikalne zbirke varaždinske Gimnazije. 

U četvrtak 6. listopada od 13i15 do 15i15 sati u knjižnici varaždinske Gimnazije održat će se radionica kaligrafije, a u 18 sati u prostoriji 36 predavanje na temu "Meteorologija" održat će Zoran Vakula.

prva