Rekordna 102 natjecatelja na trećem šahovskom turniru PUŽ u Šemovcu

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.1.2018. u 11:09h | Objavljeno u Društvo

U Osnovnoj školi Šemovec nedavno je održan treći od ukupno pet šahovskih turnira Pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije za 2017./2018. godinu.

Nastupala su rekordna 102 natjecatelja i to u konkurenciji viših razreda nastupilo je 36 natjecatelja, a u konkurenciji nižih razreda rekordnih 66 učenika i učenica.

Na turniru viših razreda 1. mjesto osvojio je Hrvoje Hostnjak, učenik 8.a razreda OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice dok je drugo mjesto osvojio također učenik topličke škole Filip Križanić iz 8.b razreda. Treće je mjesto pripalo Lovri Špiranec iz OŠ Vidovec.

Najbolja djevojčica bila je Janja Inkret iz PŠ Druškovec koja je inače bila 5. u ukupnom plasmanu, druga Sivija Sever također iz PŠ Druškovec koja je bila 7. ukupno, a treća je bila Tina Šebrek, inače 14. ukupno.

Što se tiče kategorije nižih razreda prvo mjesto osvojio je Fran Supančić iz VI. OŠ Varaždin, drugi je bio Petar Kanešić iz 4.b razreda OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, a treći Petar Križanić učenik iz 4.b razreda iste škole.

U posebnom poretku djevojčica najbolje tri kod nižih razreda bile su Janja Inkret iz PŠ Druškovec, Katja Žganec iz OŠ Šemovec i Laura Friščić iz OŠ Ivanec.

 

 

Označeno u