Tko su najbolji mladi geografi Varaždinske županije predloženi za državno natjecanje? Foto: V. OŠ Varaždin

Tko su najbolji mladi geografi Varaždinske županije predloženi za državno natjecanje?

IHR/Varaždinske vijesti | 20.3.2019. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

V. OŠ Varaždin bila je domaćin županijskog natjecanja iz geografije za osnovnoškolce. Učenici su se natjecali u četiri kategorije, a u natjecanju je sudjelovalo ukupno 85 učenika iz 29 osnovnih škola Varaždinske županije i Grada Varaždina.
Među učenicima petih razreda za državnu razinu natjecanja predloženi su Luka Gladović (mentorica Božena Pervan) iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, Petar Križanić (mentor Igor Derdić) iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, Eugen Cikač (mentorica Dalia Šipek) iz OŠ Sveti Ilija te Sara Lukaček (mentorica Marija Županić) iz OŠ Vinica.
Dan Leoglavec (mentor Josip Kraš) iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, Anja Vidić (mentorica Valentina Barešić) iz OŠ Tužno i Jan Kuća (mentor Josip Gunek) iz OŠ Ante Starčevića Lepoglava predloženi su za državnu razinu natjecanja u kategoriji šestih razreda.

100_7245.JPG

U kategoriji sedmih razreda najbolji je bio Josip Slatki (mentorica Ivana Ivković) iz V. OŠ Varaždin koji je predložen za državno natjecanje, kao i Marta Rabuzin i Pavao Horvat (mentorica Renata Petek Vukman) iz OŠ Novi Marof.
U kategoriji osmih razreda za državno natjecanje iz geografije predloženi su Jan Vrščak (mentorica Ana Derdić) iz OŠ Bisag , Lara Perić (mentorica Vera Hlapčić) iz VI. OŠ Varaždin, Jan Hren (mentor Željko Uremović) iz OŠ Trnovec te Vida Jurković (mentorica Vera Hlapčić) iz VI. OŠ Varaždin.
Natjecanje je otvoreno prigodnim programom dobrodošlice u školskoj sportskoj dvorani u kojem su nastupili učenici V. OŠ Varaždin. Za učenike je nakon natjecanja održana i dodatna aktivnost u obliku QR code igre „Lov na Zlog Galaktosa“. Riječ je o igri koja, uz dobru zabavu i druženje, omogućuje učenicima proširivanje znanja o svemiru primjenom tableta i uz pomoć informacija dostupnih na internetu. Za uhvaćenog Galaktosa i uspješno izvršeni zadatak učenici su nagrađeni „srebrnim galaktičkim ordenom“ - čokoladicama.