Osnovna škola Cestica počinje s osnovnim, šestogodišnjim glazbenim obrazovanjem Foto: Općina Cestica

Osnovna škola Cestica počinje s osnovnim, šestogodišnjim glazbenim obrazovanjem

Varaždinske vijesti | 30.5.2019. u 09:55h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Općina Cestica po prvi je put u svojoj povijesti dobila Glazbenu školu. Rješenjem Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Glazbenoj školi Varaždin odobrena je nastave u Područnom odjelu Osnovne glazbene škole u Cestici. Inicijativu za glazbenu naobrazbu u Cestici pokrenula je profesorica glazbe u školi, Gordana Kos Kolar, a ideju su podržali Glazbena škola Varaždin i Općina Cestica.

U Područnoj glazbenoj školi Glazbene škole Varaždin u Cestici, učiti će se klavir, violina, rog, truba i klarinet, a uskoro, 13. lipnja, počinju i glazbene audicije za upis u prvi razred šestogodišnje glazbene naobrazbe, u koji se mogu prijaviti učenici prva tri osmoškolska razreda.

- Glazbenu školu smo odlučili pokrenuti kako bi zainteresiranoj djeci olakšali pohađanje nastave, ali i roditeljima uštedjeli veliki trošak prijevoza djece na nastavu u Varaždin. Općina će kupiti instrumente, a Varaždinska županija je u Osnovnoj školi omogućila prostor za provođenje nastave - rekao je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj i zahvalio ministrici obrazovanja Blaženki Divjak i ravnatelju Glazbene škole Varaždin, Davoru Matačiću na prihvaćanju realizacije otvaranja Područne škole u Cestici.

Načelnik Korotaj smatra da se omogućavanjem službene glazbene naobrazbe, Cestica dodatno približila gradskom životnom standardu, a koji, prema zacrtanim planovima, namjeravaju uskoro i dostići.

glazbena-skola.jpg