Mošmodnor: Hoće li zbog uhljebljivanja pasti kvaliteta zdravstvene usluge?

vv | 4.7.2019. u 09:39h | Objavljeno u Aktualno

Neke zdravstvene ustanove posluju pozitivno, neke, nažalost, negativno, a posebno nas zabrinjava poslovanje Opće bolnice Varaždin, odnosno dug koji ta bolnica ima, naglasio je županijski vijećnik Zlatan Mošmodnor osvrćući se izvješća o poslovanju županijskih zdravstvenih ustanova koja su se našla na današnjoj sjednici Skupštine varaždinske županije.

Pohvalno je, kako je napomenuo, sve što se radi na održavanju zgrada i posebno zadržavanju liječnika i medicinskih sestara, odnosno podizanju standarda korisnika, odnosno pacijenata.
 - Međutim, bojimo se da će zbog dugovanja Opće bolnice Varaždin s vremenom doći u pitanje kvaliteta pružanja zdravstvene usluge, rekao je Mošmondor.

Dodao je kako i neke druge zdravstvene ustanove također posluju s gubitkom, što je posebno zabrinjavajuće jer su posljednjih godina poslovale pozitivno.

- U međuvremenu su se, prema informacijama koje imamo, a to ćemo pitanje uputiti i županu na Skupštini, u nekim ustanovama zapošljavali podobni stranački kadrovi. Je li to politika uštede, politika protiv uhljeba, kao što župan konstantno govori da se treba riješiti svih uhljeba, a onda se zapošljavaju stranački kadrovi pa te ustanove posluju s gubitkom - upitao se Mošmondor.

Kako je dodao, većinu projekata u zdravstvu, odnosno investicije koje se rade na području Varaždinske županije, a koje idu ka podizanju kvalitete i standarda života građana, HNS će podržati jer smatra da je dobro da se radi i ulaže, ali treba voditi računa i o zaduživanju Varaždinske županije.

-Ta sva zaduženja, te kredite će netko trebati vratiti. Nismo protiv ulaganja, nismo protiv toga da se radi, ali nismo niti za to da se na ime zaduženja „blokira” kasniji rad ustanova i institucija jer neće moći vraćati kredite, a sve zbog nečijih megalomanskih ideja i projekata, zaključio je.