Osnaživanje veza s gospodarskim sektorom: FOI potpisao ugovor s Arbonom

Varaždinske vijesti | 26.9.2019. u 14:13h | Objavljeno u Društvo

U prostorijama FOI-ja Sveučilišta u Zagrebu potpisan je Ugovor o strateškom partnerstvu između digitalne agencije Arbona i FOI-ja. Ugovor su potpisali Neven Vrček, dekan FOI-ja i Sandro Lazarić, direktor Arbone, uz prisutnost izv.prof. Marine Klačmer Čalopa, Katarine Pažur Aničić, voditeljice Centra za podršku studentima i razvoj karijera te Daria Horvata, člana uprave tvrtke Arbona. Lazarić je ujedno FOI-jev bivši student čime ovo partnerstvo ima još snažniju povezanost.

Arbona i FOI žele podići razinu obrazovanja studenata na višu razinu mnogobrojnim zajedničkim aktivnostima kroz koje će studenti FOI-ja imati priliku uz redovna predavanja biti uključeni u praktični dio poslovnog svijeta uz mentorstvo stručnjaka iz Arbone.

- Želja nam je dati studentima praktična znanja iz realnog sektora već za vrijeme studiranja kako bi nakon završenog studija bili spremni integrirati se u poslovnu zajednicu. Uključiti ćemo se u brojne projekte na fakultetu kako bi studenti uz teoretska dobili što više praktičnih znanja na realnim primjerima - rekao je direktor Arbone Sandro Lazarić i dodao kako će se ovom suradnjom najboljim studentima biti dodijeljene nagrade za izvrsnost tijekom akademske godine te će imati priliku u Arboni pronaći radno mjesto nakon studija.

- Izrazito smo zadovoljni dugogodišnjom suradnjom FOI-ja i Arbone koja je do sada bila realizirana u manjem obujmu. Vjerujem kako će ovo strateško partnerstvo omogućiti brojne dodatne benefite za naše studente - izjavila je Katarina Pažur Aničić

- Ovim strateškim partnerstvom, FOI nastoji ojačati suradnju s gospodarskim sektorom, a sve u cilju stvaranja boljih uvjeta za stjecanje znanja, prakse i iskustva za oko 2800 studenata, koliko ih se godišnje kod nas obrazuje, naglasio je Neven Vrček.

- U okviru ove suradnje Arbona će opremiti jednu laboratorijsku dvoranu na FOI-ju novom opremom, koja će poboljšati standard i uvjete u kojima se nastava odvija - istaknuo je Dario Horvat.

Arbona-plakat.png

Označeno u