Osam ekipa dječaka i pet ekipa djevojčica na prvenstvu Varaždinske županije u šahu Foto: OŠ A. i I. Kukuljevića Varaždinske Toplice

Osam ekipa dječaka i pet ekipa djevojčica na prvenstvu Varaždinske županije u šahu

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.3.2019. u 17:30h | Objavljeno u Društvo

U Areni Varaždin je 18. veljače održano Školsko ekipno prvenstvo Varaždinske županije u šahu. Nastupilo je osam ekipa dječaka i pet ekipa djevojčica.

Kod djevojčica je, kao i prošle godine, bila najbolja ekipa OŠ Maruševec, druga je bila ekipa VI. OŠ Varaždin, a treća ekipa OŠ Ivanec.

Djevojčice iz OŠ A. i I. Kukuljevića Varaždinske Toplice bile su četvrte, a igrale su u sastavu: Tina Šebrek, Mia Jurša, Ana Kanešić, Samanta Vudrag i Karla Detelj.

Kod dječaka odvijala se prava drama. Na kraju su tri ekipe imale isti broj bodova, u međusobnim dvobojima odigrale su neriješeno, a o poretku su odlučivali dodatni kriteriji. Najsretnija je na kraju bila ekipa VI. OŠ Varaždin pobijedivši doslovce za dlaku ispred ekipe OŠ Maruševec.

Treća je bila ekipa OŠ A. i I. Kukuljevića V. Toplice koja je nastupila u sastavu: Petar Križanić, Petar Kanešić, Luka Lončarić, Mislav Matkun i Leonard Pokos.

Ekipa djevojčica OŠ Maruševec te ekipa dječaka VI. OŠ Varaždin izborile su nastup na Školskom državnom prvenstvu u šahu.

20190218_140155.jpg

20190218_121018.jpg