OŠ Izidora Poljaka Višnjica: Sudjeluju u vrlo zanimljivom projektu na njemačkom jeziku

| 15.6.2020. u 15:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

S ciljem poticanja i razvoja stranog jezika Osnovna škola Izidora Poljaka Višnjica uključila se u jedan vrlo zanimljiv projekt na njemačkom jeziku.

Naime, radi se o KDV projektu u kojem još sudjeluju Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec i Srednja škola Ivanec te se prvi susret svih sudionika projekta, u organizaciji Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika (KDV) uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke, održao 19. listopada u Srednjoj školi Ivanec.

- Cilj projekta je osnaživanje vertikale u hrvatskom obrazovnom sustavu s naglaskom na učenje njemačkoga jezika. Spomenuti projekt se provodi na razini cijele Hrvatske, a među istaknutim gradovima poput Zagreba, Zadra, Osijeka, Rijeke, Splita i Koprivnice našao se i Ivanec. U svakome gradu napravljena je mreža tri škole, jedne srednje i dvije osnovne. Ivanečki „trokut“ čine Srednja škola Ivanec i mentorica Silvija Hogge-Buder, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog i mentorica Ivana Matić te naša škola Osnovna škola Izidora Poljaka Višnjica i mentorica Valentina Majer - objašnjava ravnateljica Martina Vusić.

Iz svake škole u projektu sudjeluju učenici koji redovito uče njemački jezik te se u njemu žele aktivno i svjesno dalje usavršavati.

- Iz naše škole ukupno sudjeluje 11 učenika, a to su Lana Brusar 5.B, Ema Patekar 5.b, Antonio Škec 6.B, Đurđica Pintarić (6.B), Fran Brusar (6.B), Barbara Švec (6.B), Ela Pavlinić (6.B), Kevin Hriberšek (8.A), Luka Car (8.A), Igor Pintarić (8.A) i Marko Car (8.A) - nabraja ravnateljica dodajući da su na prvom zajedničkom susretu učenici bili podijeljeni u grupe prema temi, a svaka je grupa istraživala posebnosti svoje regije. Svoje pronalaske učenici su zabilježili fotografijom ili slikom te popratnim tekstom na njemačkome jeziku, a od kojih su bile odabrane najbolje za kalendar. Osim učenja i istraživanja te nadograđivanja svog znanja, naglasak je ujedno i na zabavi i druženju te približavanja njemačkoga jezika učenicima pa i dodatnoj motivaciji za učenje tog stranog jezika.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Galerija slika