Martina Bedeniković iz varaždinske 1. osnovne je najučiteljica Hrvatske Foto: Krešimir Đurić

Martina Bedeniković iz varaždinske 1. osnovne je najučiteljica Hrvatske

| 10.10.2016. u 10:29h | Objavljeno u Društvo

Suze radosnice osvanule su na licu učiteljice Martine Bedeniković iz varaždinske 1. osnovne škole kada je doznala kako su je njezini učenici i njihovi roditelji nominirali, ali i izabrali za najučiteljicu Hrvatske u natječaju HRT-ove emisije Hrvatska uživo.

Učiteljicu su nominirali učenici 7. b razreda, no kada se pročulo za nominaciju, cijele generacije njenih učenika uključile su u glasovanje i doprinijele da njihova voljena učiteljica postane najučiteljica Hrvatske.

Ona ima odgovor na sva naša pitanja i svu djecu jednako voli, a od razreda čini ekipu. Ona se posveti svakom djetetu posebno i uspijeva riješiti sve brige, tuge, razmirice, svađe... Ona znanje prenosi djeci na poseban način i ne piše testove tako dugo dok nije sigurna da su sva djeca shvatila gradivo. Ona veže vezice na tenisicama, pažljivo bira riječi kojima se svakom djetetu obraća, potiče ih i daje im samopouzdanje – stajalo je u emotivnom pismu kojim su učenici 7. b razreda nominirali svoju učiteljicu razredne nastave Martinu Bedeniković za najučiteljicu Hrvatske.

Što o najučiteljici kažu njezini sadašnji i bivši učenici pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti