Mališani iz vrtića u Biškupcu predstavili radove i slikovnicu "Priča o anđelima“ Foto: Dječji vrtić Varaždin

Mališani iz vrtića u Biškupcu predstavili radove i slikovnicu "Priča o anđelima“

IHR/Varaždinske vijesti | 27.6.2019. u 09:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U sklopu projekta Erasmus+ „Danas edukacija, sutra inovacija“, mališani Dječjeg vrtića „Varaždin“ -  objekta u Biškupcu vođena odgajateljicama Andrejom Blazinarić i Gordanom Horvat cijelu su godinu veselo istraživala povijest i kulturnu baštinu zavičaja u kojem žive. Šetnjom po muzejima zavirili su u skrivene kutke davnih vremena.

Neki su ih događaji iznenadili, neki razveselili, ali su postali bogatiji za iskustvo koje se može steći samo mirisom i dodirom prošlosti koja zapravo još uvijek traje. Tako se i razvio projekt „Čarolija Varaždina, grada anđela u očima djece“.

- Postoji u Varaždinu i jedan muzej iz kojeg ljudi odlaze sa širokim osmijehom na licu. Zašto je Varaždin grad anđela? To pitanje često su postavljali i o njemu često razmišljali. Informacije koje su prikupilii od roditelja, baka i djedova, susjeda i prijatelja bile su dovoljne da u mudrim glavicama nastane priča, a sve je počelo s Željkom Prstecom koji anđele može osjetiti i naslikati da bi ih i drugi mogli vidjeti – navode u vrtiću.

U prostorijama 7. Mjesnog odbor Varaždin – Biškupec 14. lipnja upriličili su izložbu radova i predstavili vlastitu slikovnicu „Priča o anđelima“, a scenskim nastupom sve prisutne podsjetili na duh Varaždina iz nekih prošlih vremena. Iz vrtića zahvaljuju svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, od roditelja, bake i djedova do vijećnika 7. Mjesnog odbora i Grafoopremi iz Lepoglave, koja je slikovnicu tiskala.