Lepoglavski učenici krenuli u svoj "bajkoviti" projekt Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavski učenici krenuli u svoj "bajkoviti" projekt

Varaždinske vijesti | 15.2.2021. u 15:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Iako ih je korona spriječila u dva navrata da započnu s provedbom projekta “Once Upon A Time”, učenici sve tri škole s lepoglavskog područja odlučili su doskočiti situaciji pa okupili dvadesetak “sedmaša” iz Italije i Malte na prvom online predstavljanju.

Sudionici ovog EU projekta na svojoj su prvoj zajedničkoj aktivnosti probili led i odradili upoznavanje, saznali nešto više jedni o drugima, dobili prve zadatke i hrabro te optimistično odlučili da na Maltu kreću u travnju.

- Projekt ‘Once upon a time’ namijenjen je povezivanju djece iz Lepoglave s vršnjacima iz Italije i Malte koja će zajedno raditi na svojoj ‘Bilo jednom (Once upon a time) priči’. Priča će nastajati predstavljanjem kulturne baštine i posebnosti gradova iz kojih dolaze djeca, a temeljem tih lokalnih ‘povjestica’ djeca će s jedne strane poboljšati svoje prezentacijske, ali i vještine u kreativnom pisanju, dizajnu, glumi i komunikaciji na stranom jeziku. Upravo će kroz prizmu raznih umjetničkih aktivnosti koje su jedan od univerzalnih alata povezivanja različitih kultura, djeca stvoriti svoju bajku, svoju priču koja će biti predstavljena i u formi predstave na uličnim festivalima u Malti i Hrvatskoj – rekao je koordinator projekta Hrvoje Kovač.

Ako epidemiološki uvjeti dozvole, učenici će na put na Maltu krenuti u travnju, a do tada će zajedno raditi na nekoliko aktivnosti i pripremati svoje prezentacije za nastavak provedbe projekta.

Označeno u