6. PAFF u Petrijancu i Varaždinu: Snimanjem filmova učenici obogaćuju znanje njemačkog jezika Foto: OŠ Petrijanec

6. PAFF u Petrijancu i Varaždinu: Snimanjem filmova učenici obogaćuju znanje njemačkog jezika

Varaždinske vijesti | 30.4.2019. u 08:26h | Objavljeno u Društvo

Proteklog se vikenda na Osnovnoj školi Petrijanec održavao 6. filmski festival na njemačkom jeziku - PAFF (Petrijanec Amateur Film Festival).

Festival je osmislila i pokrenula sadašnja ravnateljica, a tada učiteljica njemačkog jezika, Valerija Paljak. Ovogodišnje izdanje bilo je posebno zanimljivo zbog iznimno korisnih radionica za mlade filmaše koji su pristigli iz desetak škola i to iz OŠ Cestica, OŠ Vidovec, OŠ Sračinec, OŠ Sveti Ilija, OŠ Breznički Hum, 1. OŠ Čakovec, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Malešnica, OŠ Žitnjak i domaćini OŠ Petrijanec.

- Cilj festivala je, kroz digitalne medije i interes koji učenici imaju za film, obogaćivati znanje njemačkog jezika. Filmovi prikazani na ovogodišnjem festivalu pokazuju da učenici upravo to i postižu, pokazuju sve veće znanje u tehnikama stvaranja filma, kao i znanju njemačkoga jezika. Učenici su naime, sa svojim mentorima snimili filmove u školama iz kojih dolaze, a na radionici animacije prvog dana festivala snimili su i zajednički film. U projekcijama filmova svi zajedno uživali smo drugi dan festivala u kinu Gaj. Posebna zahvala voditeljima radionica Marinu Kereši, Hrvoju Selecu i Tomislavu Mlinariću, udruzi EKULT, kao i Pučkom otvorenom učilištu i ravnateljici Lani Vukalović što su nam i ove godine ustupili dvoranu kina Gaj. Hvala i gospodinu Ivici Jeremiću na predivnim fotografijama i nesebičnoj podršci tijekom pripreme i organizacije festivala - istaknula je ravnateljica OŠ Petrijanec Valerija Paljak.

festival_paff_petrijanec_varazdin_1.jpg

festival_paff_petrijanec_varazdin_2.jpg

festival_paff_petrijanec_varazdin_3.jpg

festival_paff_petrijanec_varazdin_4.jpg

festival_paff_petrijanec_varazdin_5.jpg

festival_paff_petrijanec_varazdin_6.jpg

festival_paff_petrijanec_varazdin_7.jpg