Donedavni operater zračne luke Varaždin Airport završio je u stečaju Foto: Vladimir Mrak

Grad daje u zakup zračnu luku za 200.000 kn godišnje

| 9.10.2015. u 07:04h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je nedavno neslavno propao javni poziv za iskazivanje interesa za varaždinsku zračnu luku, Grad je u srijedu raspisao javni natječaj za davanje u zakup nekretnine koje čine aerodrom u vlasništvu Grada za obavljanje letačkih operacija i drugih poslovnih aktivnosti.

Riječ je o uzletno-sletnoj stazi te uzletno-izlaznoj stazi, hangaru za zrakoplove, poslovnoj zgradi, tornju te česticama, odnosno poljoprivrednom zemljištu. Početna cijena zakupnine, navedeno je u natječaju, iznosi 200.000 kuna godišnje, no zakupnina za prvu godinu može se smanjiti ukoliko će biti popravaka na poslovnoj zgradi. Nekretnine se inače daju u zakup na rok od pet godina.

Ponude se zaprimaju do 28. listopada, a istog će se dana održati i javno otvaranje ponuda. Ponuditelji pritom moraju uplatiti jamčevinu od 10.000 kuna. Kao najpovoljnija ponuda izabrat će se ona koja ispunjava uvjete natječaja, ali je i Povjerenstvo mora ocijeniti kao najbolju. Natječajem je, između ostalog, uvjetovano da je najpovoljniji ponuditelj obvezan ishoditi odobrenje ili svjedodžbu za obavljanje letačkih operacija te se obvezuje Gradu omogućiti korištenje dijela prostora aerodroma bez naknade pet kalendarskih dana radi održavanja zrakoplovnih manifestacija.

Inače, u natječaju ne mogu sudjelovati pravne ili fizičke osobe s kojima Grad ima sudski ili upravni spor. Ta točka tako odmah u startu kao ponuditelja diskvalificira Winair, tvrtku s kojom Grad i bivši operater zračne luke Varaždin Airport (odnedavno u stečaju) već godinama imaju neriješene odnose oko ulaganja u zračnu luku i oko kojih vode nekoliko sporova.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.