Zvonimir Puškadija novi predsjednik novomarofskog Gradskog vijeća, Vuger potpredsjednik

| 8.3.2016. u 17:50h | Objavljeno u Našim krajem

Denisa Kovačića (HDZ), koji je nedavno imenovan pomoćnikom ministra zdravlja, od danas će u novomarofskom Gradskom vijeću mijenjati Kruno Antolić (HSS) iz Sudovca, koji je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, koja je u tijeku, položio prisegu.

Denis Kovačić podnio je i ostavku na dužnost predsjednika novomarofskog Gradskog vijeća, što su vijećnici jednoglasno prihvatili, a za novog je predsjednika izabran Zvonimir Puškadija (HDZ), dosadašnji potpredsjednik Gradskog vijeća. Na njegovu funkciju izabran je Vladimir Vuger (HDZ). Prilikom glasovanja o Puškadiji i Vugeru deset je vijećnika bilo za, a šest protiv njihova imenovanja na nove funkcije u novomarofskom Gradskom vijeću.

Uoči glasovanja o prijedlogu da Puškadija bude predsjednik GV-a bivši gradonačelnik a sada vijećnik Darko Hrenić se prijavio za raspravu i rekao:

- Nije dobro predložiti onog tko prijeti nekome da će završiti na otpadu, a dobra je strana da će iduće godine taj igrokaz za izbore završiti - rekao je Hrenić.

Za riječ se javila i Draga Bitar (HNS).

- Ne mogu se oteti dojmu da se HDZ opet vraća u devedesete. HDZ nije u Novom Marofu proveo reformu, nisu došli mladi ljudi, a s obzirom da je Dan žena bila bih presretna da je gospođa Vugrin predložena za predsjednicu Gradskog vijeća - kazala je Bitar.

Nakon nje govorio je Vladimir Vuger (HDZ).

- Ne bih se složio s tvrdnjom gospođe Bitar, to je naš prijedog i naše pravo. Ne vraćamo se u devedesete, to su bile slavne i ponosne godine za razliku od protekle četiri godine, koje to nisu bile. Trudite se da napravite reda u svojoj stranci i ne miješajte se u odnose naše koalicije - naglasio je Vuger..

Nakon njega u raspravu se uključio i Mladen Benjak (HDZ).

- Mišljenja sam da će novi predsjednik uspješno ravnati Gradskim vijećem do kraja mandata, jer ima puno političkih utakmica u nogama i osoba je koja ima svekoliko političko iskustvo, pozdravljam izbor - rekao je Benjak.

Puškadija nije hio komentirati izrečeno u raspravi, napomenuvši da je ovo njegov četvrti mandat i da svatko ima pravo komentirati i reći svoje mišljenje a o isključivosti bi se moglo razgovarati i kod drugih imena. Nakon što je izabran za predsjednika Gradskog vijeća zahvalio je onima koji su glasovali za njega a naglasio je da se nada da će surađivati i s onima koji nisu glasovali za njega.