HNS: „Novoveška cesta“ ide u rekonstrukciju od Gornjeg Ladanja do Varaždina

Varaždinske vijesti | 16.3.2023. u 12:57h | Objavljeno u Našim krajem

Na prijedlog i inicijativu HNS-ovih općinskih vijećnika i vijećnika mjesnih odbora Vinice, Nove Vesi i Maruševca, te uz suglasnost župana Varaždinske županije, Anđelka Stričaka, ŽUC Varaždinske županije rekonstruirat će „novovešku“ cestu, navodi se u priopćenju Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.

Riječ je o rekonstrukciji ŽC 2101 Lepoglava (D74) – Žarovnica – Jerovec (Ž2084) – Donja Voća – Nova Ves Petrijanečka – A.G. Grada Varaždina, na potezu od Gornjeg Ladanja, trgovine Taban, do Varaždina, izuzev dionice unutar samog naselja Nova Ves, koja je već rekonstruirana nakon izvedenih radova na projektu „Aglomeracija Varaždin“.

Rekonstruirat će se dužina od gotovo 8,5 km, a trenutačna procjena radova je oko 1,3 milijuna eura.

- Zahvaljujemo Varaždinskoj županiji i ŽUC-u Varaždinske županije što su prihvatili ovu našu inicijativu o rekonstrukciji „Novoveške“ ceste. Riječ je o alternativnom pravcu državne ceste D2 prema Varaždinu, koji velik dio građana općina Vinica, Petrijanec i Maruševec koristi, a posebice u vrijeme pojačanog prometa kad građani putuju na posao i s posla. Ovom rekonstrukcijom uvelike će se povećati sigurnost na cesti - poručuju HNS-ovi inicijatori rekonstrukcije, piše u priopćenju Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.