Značajni elektro projekti u Sračincu i Svibovcu Podravskom Foto: Općina Sračinec

Značajni elektro projekti u Sračincu i Svibovcu Podravskom

VV | 21.10.2020. u 08:34h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na području općine Sračinec upravo su u tijeku značajni projekti koji za cilj imaju poboljšanje opskrbe električnom energijom. Već dugo planiran je posao izmicanja dalekovoda s prostora nogometnog centra NK Podravac u Svibovcu Podravskom.

- Dalekovod visokog napona prolazio je uz naš nogometni centar, pa su nam značajno bile ograničene mogućnosti dodatnih sadržaja za sportaše. Sad kada je dalekovod izmaknut, krećemo u osmišljavanje tog prostora i uređenje dodatnih sportskih terena. Uz to, dislocirana je stara trafo stanica u Svibovcu Podravskom te će nova biti izgrađena u centru mjesta. Ovo je samo dio poslova, za koje je veliku susretljivost pokazala Elektra Varaždin, kojoj se u ime mještana ovim putem zahvaljujem - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Uz poslove u Svibovcu Podravskom, Elektra radi i značajan projekt u Sračincu. Spajaju se dvije trafo stanice, što će omogućiti da se u slučajevima nestanka električne energije u jednom kvartu, on automatski spoji na drugu trafo stanicu. Završeni su zemljani radovi i polaganje strujnih kablova, a bitno ih je bilo odraditi sada, prije početka asfaltiranja prostora oko Parka Velika graba i ulica koje čekaju skoro asfaltiranje. Nedavno su zamijenjeni i posljednji drveni stupovi javne rasvjete betonskim.

20200305-14_07_24-ZVM54281.jpg