"Zaželi biti zaposlena žena": U Vinici i Bednji 17 gerontodomaćica pomagalo starijima i bolesnima

VV | 14.2.2022. u 18:35h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 11. veljače održana je završna konferencija projekta „Zaželi biti zaposlena žena“ u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020“. Na projektu su sudjelovali Općina Bednja ako prijavitelj te partneri Općina Vinica, Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Regionalni ured Varaždin i Centar za socijalni skrb Varaždin.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.502.160,00 kuna uz postotak financiranja 100%, a razdoblje trajanja projekta od 04. rujna 2020. do 04. ožujka 2022. godine. U projekt je bilo uključeno 17 nezaposlenih žena, tri gerontodomaćice s područja Općine Vinica, četrnaest s područja Općine Bednja, čija svrha je bila pomoć u kući starijim i bolesnim osobama. Brinule su se za 102 krajnja korisnika, 84 s područja Općine Bednja i 18 s područja Općine Vinica.

Završnu konferenciju otvorio je načelnik Općine Vinica, dr.sc. Branimir Štimec prof., te je zahvalio na dolasku načelniku Općine Bednja i svim gerontodomaćicama na uspješno realiziranom projektu iz kojeg su kao rezultat proizašli zadovoljni korisnici i sudionici projekta.

Načelnik Općine Bednja, Damir Poljak, mag.soc.geront., izrazio je želju za daljnju suradnju i prijateljstvo između dviju Općina te nastavku treće faze projekta „Zaželi biti zaposlena žena“.