Završeni radovi na opremanju i uređivanju dječjih igrališta iz programa Grada Ivanca za 2020. Foto: B. Težak

Završeni radovi na opremanju i uređivanju dječjih igrališta iz programa Grada Ivanca za 2020.

VV | 21.8.2020. u 10:05h | Objavljeno u Našim krajem

Brojnu je djecu i mališane, ali i njihove roditelje te bake i djedove iz čak 11 naselja ovoga ljeta razveselila ivanečka gradska uprava. Grad je, naime, i ove godine nastavio s višegodišnjim programom gradnje i uređenja novih dječjih igrališta pa je tako ljetos uredio nova igrališta tamo gdje ih dosad nije bilo – na Ribić Bregu, u Škriljevcu i u Seljancu,  a manje igralište uređeno je i u ivanečkoj Vinogradskoj ulici.

Ne treba stoga ni čuditi da su ljuljačke, njihalice, klackalice i tobogani postali pravi ljetni hit za djecu tih naselja, koja su dosad u takvim radostima mogla uživati samo ako bi ih roditelji poveli do Ivanca i drugih naselja kako bi se poigrali na tamošnjim igralištima.

Usto, za već postojeća igrališta u još sedam naselja – u Punikvama, Cerju Tužnom, Ivanečkom Vrhovcu, Lukavcu, Osečkoj, Bedencu i u Jerovcu Donjem – nabavljene su dodatne sprave za dječju igru, dok je dio starih, dotrajalih igračaka zamijenjen novima.

- Opremanje dječjih igrališta provodimo već godinama, a glavni cilj je da baš svaki mjesni odbor dobije jedno takvo igralište. Smatramo da je osnovni standard koji moramo omogućiti djeci svih naselja. Igrališta u pravilu uređujemo na parcelama u gradskom vlasništvu i gdje god je moguće nastojimo ih smjestiti pokraj mjesnih sportskih igrališta i društvenih domova, gdje se mogu okupljati i njihovi roditelji – kaže gradonačelnik M. Batinić.

Temeljem provedenog postupka javne nabave radove na montaži provela je tvrtka Kova iz Velike Gorice.

Ovoga ljeta u te je radove Grad usmjerio ukupno 300.000 kuna, od čega 250.000 kuna za sprave, dok su još 50.000 kuna stajali pripremni radovi koje je izveo Ivkom d.d. U sličnom opsegu radovi su izvedeni i lani, kada je u opremanje i uređenje dječjih igrališta utrošeno 365.000 kuna, a na jednak način ivanečka gradska uprava nastavit će i ubuduće graditi nova igrališta te novim spravama obogaćivati sadašnja.