Započela sanacija klizišta u naselju Gačice Foto: Grad Ivanec

Započela sanacija klizišta u naselju Gačice

Varaždinske vijesti | 4.8.2018. u 17:21h | Objavljeno u Našim krajem

Započeli su radovi na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti u Gačicama (predio Kuštri). Radovi su započeli zaštitom radilišta i regulacijom prometa te čišćenjem zone obuhvata s odvozom. Izvest će se radovi sanacije koji obuhvaćaju strojni iskop, drenažu, izradu revizije od betonskih cijevi, s ispunom drenažnim šljunkom.

Nakon pripremnih radova, uslijedit će iskop oštećene ceste i zasjeka, izrada posteljice ceste i nasipa za trup i tampon ceste, kao i ostali radovi potrebni za sanaciju klizišta, koje već duže vrijeme otežava  promet i prilaz prema tom dijelu naselja. Na završetku, cesta će dobiti nosivi sloj asfalta, a površine uz cestu će biti uređene tako da ih vlasnici ponovno mogu koristiti.

Radove izvodi Niskogradnja Veselnik - obrt za niskogradnju i nadzor iz Cestice, a vrijednost građevinskih radova iznosi 421.021,84 kuna. Troškovi stručnog nadzora nad izvođenjem radova sanacije iznose 16.000 kn.

Sredstva u visini od 430.000 kuna za projekt sanacije klizišta, osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, temeljem Javnog poziva na koji se prijavio Grad Ivanec.

sanacija_klizista_gacice_ivanec_2.jpg

sanacija_klizista_gacice_ivanec_3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci