Započela druga faza radova na izgradnji Muzeja planinarstva Ivanec Foto: Grad Ivanec

Započela druga faza radova na izgradnji Muzeja planinarstva Ivanec

Varaždinske vijesti | 16.11.2017. u 19:52h | Objavljeno u Našim krajem

Rušenjem starih, trošnih objekata na građevinskoj parceli Muzeja planinarstva, odvozom materijala te pripremama za gradnju, otvorena je druga faza radova na izgradnji Muzeja planinarstva Ivanec.

Ovogodišnji radovi vrijedni su 585.000 kuna, a u provedenom natječajnom postupku Grad Ivanec je, kao investitor, njihovo izvođenje povjerio najpovoljnijem ponuditelju – Građevinskom poduzeću Mipcro iz Ivanca. Veliku većinu sredstava za izgradnju, 492.000 kuna, Grad je povukao uspješnim kandidiranjem na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (iz Programa podrške regionalnom razvoju), dok je ostatak osiguran u gradskom proračunu.

U ovoj fazi bit će obavljeni grubi rohbau radovi na izgradnji temelja i prizemlja. Uz već spomenute radove na rušenju i demontaži, slijede pripremni i zemljani radovi, betonski, zidarski, izolacijski te elektro i drugi radovi na sustavu vodovoda i odvodnje. Kako ističu iz Grada Ivanca, njihovo izvođenje preduvjet je za nastavak izgradnje koja obuhvaća kompletan građevinski dio u cijelom obuhvatu muzejske zgrade.