Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković sudjelovao na Forumu Skopje '22

Varaždinske vijesti | 23.11.2022. u 14:29h | Objavljeno u Našim krajem

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković sudjelovao je u radu Socio-ekološkog Foruma koji je održan u Skopju 21. i 22. studenoga 2022. godine.

U organizaciji međunarodne fondacije Friedrich Erbert Stiftung i Instituta za demokraciju PROGRESS te Međunarodnog centra Olaf Palme u okviru Foruma koji je otvorio prostor za širu raspravu o rješavanju globalne energetske krize organiziran je Okrugli stol na temu „Tehnička rješenja za omogućavanje promjena na lokalnoj razini“ u kojem je aktivno sudjelovao i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

U svojim je izlaganjima prenio iskustva Varaždina vezana uz energetsku transformaciju, obnovljive izvore energije te uštede energije na lokalnoj razini. 

Uz njega, u radu foruma iz Hrvatske sudjelovali su i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž.

Između ostalih sudionika ovog važnog međunarodnog skupa ističu se Martin Schulz, predsjednik fondacije Friedrich Erbert Stiftung i nekadašnji predsjednik Europskog parlamenta te Dimitar Kovačev, premijer Sjeverne Makedonije i Albin Kurti, premijer Kosova.

U fokusu rasprava na Forumu bilo je rješavanje energetske krize na lokalnoj razini, zatim mogućnostima koje pruža energetska tranzicija, ulaganje u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost u suočavanju s energetskom krizom te koristi za građane i proračunske uštede općina.

Raspravljalo se i o mogućnosti partnerstva između gradonačelnika i drugih lokalnih donositelja odluka, kako iz regije tako i iz šire EU te o mogućem potpisivanju zajedničke agende za socijalno pravednu energetsku transformaciju na lokalnoj razini.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci