Radovi su trajali mjesec dana i pred par dana su završeni, kada je besplatni internet i službeno pušten u promet, rekao je načelnik općine Zoran Hegedić Foto: Krešimir Đurić

Zahvaljujući europskom projektu „WIFI 4 EU” Breznički Hum dobio besplatni internet

DN/Varaždinske vijesti | 3.9.2020. u 09:33h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Breznički Hum prošla je na još jednom natječaju koji joj je omogućio besplatni internet za građane na području ove općine. Zahvaljujući projektu vrijednom 15 tisuća eura i u potpunosti financiranom sredstvima Europske unije završeno je uvođenje besplatnog interneta kroz projekt naziva „WIFI 4 EU”.

- Projekt o uvođenju interneta za ruralna područja uključio je provođenje javne nabave, te smo raspisali natječaj temeljem kojeg smo dobili izvođača radova Microlink iz Zagreba. Radovi su trajali mjesec dana te su pred par dana završeni, kada je besplatni internet i službeno pušten u promet – govori načelnik općine Zoran Hegedić i dodaje kako područje korištenja besplatnog interneta obuhvaća centar Brezničkog Huma, Osnovnu školu i njenu okolicu, dječje igralište, igraonicu i Područnu školu u Šćepanju, kao i vatrogasne domove u Brezničkom Humu, Šćepanju i Radešiću.

Osim što građani sada mogu koristiti usluge interneta besplatno, korist ovoga projekta je i ta da su vatrogasni domovi na korištenje dobili besplatne priključke telefona i interneta koje će se u sljedećoj fazi moći koristiti i za signaliziranje vatrogasnim sirenama i obavještavanje svojih vatrogasaca u slučajevima intervencija.