Zahuktali se završni radovi: Otvorenje novog Spar supermarketa u Ivancu sljedeći tjedan Foto: Grad Ivanec

Zahuktali se završni radovi: Otvorenje novog Spar supermarketa u Ivancu sljedeći tjedan

Varaždinske vijesti | 23.10.2021. u 18:01h | Objavljeno u Našim krajem

Na golemom gradilištu u Preradovićevoj ulici u Ivancu u tijeku su opsežne pripreme za otvaranje novog Spar supermarketa, koje je najavljeno za idući tjedan, 28. listopada.

Velika građevinska operativa s više desetaka teških građevinskih strojeva i vozila užurbano obavlja završne radove, kako bi se ostvarili zacrtani terminski planovi Uprave ovog velikog trgovačkog lanca. Parkiralište je već asfaltirano, u tijeku je i asfaltiranje kontaktnih površina, a slijedi i iscrtavanje parkirnih mjesta i horizontalne signalizacije te niz drugih završnih zahvata.

U Kovačićevoj ulici (obilaznica, D35) već su izvršene građevinske preinake za novu regulaciju prometa prema Sparu i Lidlu, u skladu s uvjetima koje su izdale Hrvatske ceste.

Budući da gradnja ovako velikog objekta i od gradske uprave zahtijeva uključivanje po pitanju gradnje, uređenja i osiguranja adekvatne prometne i prateće infrastrukture, u četvrtak je na gradilištu u odvojku Preradovićeve ulice s predstavnicima SPAR-a boravio gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i komunalne poslove Stanko Rožman sa suradnicima te predstavnici izvođača radova i nadzora.

- Naime, ono što sada slijedi od strane Grada jest uređenje kolnika, nogostupa, zelenih površina i javne rasvjete u sjevernom odvojku ulice koji će biti najprometniji, a kojom će se služiti i stanari i Spar - napominju iz ivanečke gradske uprave, dodajući da će Grad u ovoj zoni, osim ovog odvojka, raditi i puno više.

- Podsjećamo, Grad Ivanec je ovdje započeo s investicijom vrijednom 2,52 milijuna kuna. Ona obuhvaća uređenje glavne Preradovićeve ulice i četiri ulična odvojka. Dok će se u glavnoj ulici graditi nogostupi, u ostala četiri odvojka ide uređenje kolnika, gradnja nogostupa, polaganje elektroinstalacija i DTK cijevi, postavljanje kandelabra s LED rasvjetom i uređenje zelenih površina. U dogledno vrijeme uredit će se i nova prometnice od Osnovne škole Ivanec prema autobusnom okretištu, s izlazom na obilaznicu - napominju iz Grada Ivanca.

ivanec_radovi_spar_21102021_1.jpeg

ivanec_radovi_spar_21102021_2.jpeg

ivanec_radovi_spar_21102021_3.jpeg

ivanec_radovi_spar_21102021_4.jpeg

ivanec_radovi_spar_21102021_5.jpeg

ivanec_radovi_spar_21102021_6.jpeg

ivanec_radovi_spar_21102021_7.jpeg

Označeno u