Zahuktali se završni radovi: Otvorenje novog Spar supermarketa u Ivancu sljedeći tjedan Foto: Grad Ivanec

Zahuktali se završni radovi: Otvorenje novog Spar supermarketa u Ivancu sljedeći tjedan

Varaždinske vijesti | 23.10.2021. u 18:01h | Objavljeno u Našim krajem

Na golemom gradilištu u Preradovićevoj ulici u Ivancu u tijeku su opsežne pripreme za otvaranje novog Spar supermarketa, koje je najavljeno za idući tjedan, 28. listopada.

Velika građevinska operativa s više desetaka teških građevinskih strojeva i vozila užurbano obavlja završne radove, kako bi se ostvarili zacrtani terminski planovi Uprave ovog velikog trgovačkog lanca. Parkiralište je već asfaltirano, u tijeku je i asfaltiranje kontaktnih površina, a slijedi i iscrtavanje parkirnih mjesta i horizontalne signalizacije te niz drugih završnih zahvata.

U Kovačićevoj ulici (obilaznica, D35) već su izvršene građevinske preinake za novu regulaciju prometa prema Sparu i Lidlu, u skladu s uvjetima koje su izdale Hrvatske ceste.

Budući da gradnja ovako velikog objekta i od gradske uprave zahtijeva uključivanje po pitanju gradnje, uređenja i osiguranja adekvatne prometne i prateće infrastrukture, u četvrtak je na gradilištu u odvojku Preradovićeve ulice s predstavnicima SPAR-a boravio gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i komunalne poslove Stanko Rožman sa suradnicima te predstavnici izvođača radova i nadzora.

- Naime, ono što sada slijedi od strane Grada jest uređenje kolnika, nogostupa, zelenih površina i javne rasvjete u sjevernom odvojku ulice koji će biti najprometniji, a kojom će se služiti i stanari i Spar - napominju iz ivanečke gradske uprave, dodajući da će Grad u ovoj zoni, osim ovog odvojka, raditi i puno više.

- Podsjećamo, Grad Ivanec je ovdje započeo s investicijom vrijednom 2,52 milijuna kuna. Ona obuhvaća uređenje glavne Preradovićeve ulice i četiri ulična odvojka. Dok će se u glavnoj ulici graditi nogostupi, u ostala četiri odvojka ide uređenje kolnika, gradnja nogostupa, polaganje elektroinstalacija i DTK cijevi, postavljanje kandelabra s LED rasvjetom i uređenje zelenih površina. U dogledno vrijeme uredit će se i nova prometnice od Osnovne škole Ivanec prema autobusnom okretištu, s izlazom na obilaznicu - napominju iz Grada Ivanca.

ivanec_radovi_spar_21102021_1.jpeg

ivanec_radovi_spar_21102021_2.jpeg

ivanec_radovi_spar_21102021_3.jpeg

ivanec_radovi_spar_21102021_4.jpeg

ivanec_radovi_spar_21102021_5.jpeg

ivanec_radovi_spar_21102021_6.jpeg

ivanec_radovi_spar_21102021_7.jpeg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci