Zadovoljavajuće stanje sigurnosti u Breznici, Brezničkom Humu i Visokom

Varaždinske vijesti | 13.2.2021. u 15:12h | Objavljeno u Našim krajem

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju najjužnijih općina Varaždinske županije – Breznice, Brezničkog Huma i Visokog procijenjeno je da je situacija stabilna i da u proteklom razdoblju nisu zabilježeni događaji koji bi remetili dobar rezultat. Kazao je to načelnik policijske postaje Novi Marof Nikola Beštek, naglasivši kako je zahvaljujući ovako dobrim rezultatima u proteklih godinu dana u 96 zabilježenih prometnih nezgoda svega jedna osoba smrtno stradala, čime je zadovoljen Nacionalni program sigurnosti prometa na cestama.

- Na području Policijske uprave varaždinske tijekom 2020. godine 4 su osobe smrtno stradale u prometu, a uz to valja napomenuti kako je na području četiriju općina Breznice, Huma, Visokog i Ljubešćice te gradova Novog Marofa i Varaždinskih Toplica u čak 30% slučajeva krivac prometnih nesreća alkohol - naveo je Beštek i dodao kako je uslijed pandemije koronavirusa situacija u prometu nešto bolja i zato što su ugostiteljski objekti zatvoreni, dok se u navedenim trima općinama bilježi pad stope kriminaliteta od 12% te prometnih nezgoda od gotovo 30%.

Pročelnik u općini Breznica Stjepan Šafran izrazio je zadovoljstvo situacijom na području svoje općine te naglasio kako su pandemija i zatvoreni lokali pridonijeli ovako dobrom rezultatu. Visočki načelnik Dragutin Mateković naveo je kako su na tom području lani zabilježene svega dvije prometne nesreće, dok načelnik Zoran Hegedić smatra kako je Breznički Hum lošije prošao radi blizine autoceste i prometnijeg središta ove općine.

- Zahvaljujući suradnji s policijom u pogledu prometne preventive, opće sigurnosti žitelja i kontrole kod narušavanja javnog reda i mira, procjena je kako je zajednička suradnja vrhunska pa otuda i ovako dobri rezultati – zaključio je Hegedić.
Problematika vezana uz nezakonite prijelaze migranata malo je zastupljenija na ovom tranzitnom i graničnom području nego drugdje, o čemu govori podatak o nekoliko slučajeva presretanja skupina stranaca na ruti Drašković - Breznički Hum - Ham Pokojec – Ivanec, a zabilježene su i provale u vikendice te krađa hrane, pića i odjeće, što većim dijelom pripisujemo nezakonitim migrantima - istaknuo je kontakt policajac Dragutin Trglačnik i naglasio kako je i dalje u tijeku akcija dobrovoljne predaje oružja, kako bi sigurnost žitelja bila još bolja.

Vijeće_za_komunalnu_prevenciju_2.jpg