Za uređenje staza na grobljima Općini Bednja dodijeljeno 34.600 eura Foto: Općina Bednja

Za uređenje staza na grobljima Općini Bednja dodijeljeno 34.600 eura

Varaždinske vijesti | 20.7.2024. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.

Prema Odluci, Općini Bednja dodijeljeno je 34.600 eura za projekt Uređenja pješačkih staza unutar mjesnih groblja u naseljima Bednja, Cvetlin i Vrbno.

Općinski načelnik Damir Poljak zahvalio je Ministarstvu što je prepoznalo još jedan dobro pripremljen projekt Općine Bednja.

– Nastavljamo raditi na uređenju naše općine, a ovaj put na red su došla mjesna groblja. Uspješno smo pripremili još jednu prijavu, zahvaljujući kojoj su nam dodijeljena značajna sredstva koja će nam uvelike pomoći da uredimo naša groblja i tako poboljšamo kvalitetu komunalne usluge. Vjerujem da će naposljetku i naši mještani biti zadovoljni uređenjem okoliša oko vječnih počivališta njihovih najmilijih – poručio je načelnik Poljak.

Inače, Odlukom je ukupno odobreno sufinanciranje 352 projekta ukupne vrijednosti 10.523.400 eura, a sredstva za realizaciju sufinanciranja predloženih projekata osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske.

Kako je objašnjeno u pozivu, poticanjem razvoja komunalnog gospodarstva te ujednačavanjem komunalnog standarda smatraju se aktivnosti na projektima koji će potaknuti ili pridonijeti boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju, odnosno isporuci komunalnih usluga te aktivnosti na projektima koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga.