Za sanaciju klizišta Općini Bednja dodijeljeno 2,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava

VV | 16.7.2022. u 10:05h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Iako se Općina Bednja i ranije borila protiv jednog od najvećih problema na svom području, razorni potresi koji su prije godinu i pola pogodili i dijelove Hrvatskog zagorja dodatno su potaknuli eroziju tla. Zahvaljujući natječaju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja na koji je Općina Bednja prijavila sanaciju četiriju klizišta čija je aktivacija direktno povezana s potresom dodijeljena su joj sredstva od 2,7 milijuna kuna.

Uspješnom prijavom Općina nastavlja s ulaganjima u infrastrukturu i sigurnost svojih mještana te sanaciju cesta i klizišta Cvetlin 1, Cvetlin 2, Meljan i Pašnik kako bi se spriječila daljnja devastacija prometnica i okolnog područja.

- S obzirom da se naša Općina nalazi na prostoru na kojem je nažalost aktivan velik broj klizišta, redovito ulažemo u njihovu sanaciju. Zbog razornih potresa ova su se klizišta dodatno pogoršala pa ćemo njihovom sanacijom osigurati stabilnost terena, zaštitit ćemo imovinu i ljudske živote – rekao je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Klizišta su inače jedan od najvećih problema ovog područja i predstavljaju opasnost za ljude, promet i infrastrukturu te izazivaju velike štete zbog čega Općina Bednja u proteklih nekoliko godina ulaže značajna sredstva u njihovu sanaciju, kako vlastita, tako i iz vanjskih izvora.

-Nastojat ćemo sanirati svako postojeće i novo klizište koja predstavljaju opasnost za naše građane, njihovu i našu imovinu i ograničavaju ih u obavljanju svakodnevnih poslova i aktivnosti – zaključio je Poljak.

Sanaciju četiriju klizišta bespovratnim će sredstvima financirati Europska unija iz Fonda solidarnosti.